Zeman: Šéf BIS Koudelka není člověk na svém místě

13.10.2018 11:41

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro PL odmítá, že by naléhal na vládu, aby odvolala ředitele civilní kontrarozvědky. Přesto však uvedl, že Michal Koudelka podle jeho slov není člověk na svém místě.

Zeman: Šéf BIS Koudelka není člověk na svém místě
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Lidové noviny před týdnem v článku tvrdily, že prezident Miloš Zeman dokonce hned třikrát naléhal na vládu, aby se zbavila ředitele BIS. Deníku to sdělil „vysoce postavený vládní činitel“. Koudelka prý coby expert na ruské agenty není podle LN prezidentovi po chuti.

„Rád by dosáhl výměny na postu šéfa civilní kontrarozvědky – Bezpečnostní informační služby (BIS), tedy úřadu, který má ze tří českých tajných služeb největší pole působnosti. ‚Zeman třikrát naléhal, aby vláda odvolala ředitele BIS Michala Koudelku,‘ prozradil LN vysoce postavený vládní činitel. A další zdroj, rovněž z kabinetu, tlak Hradu potvrdil s tím, že v koalici ANO a ČSSD panuje shoda: Zemanovi neustupovat,“ psaly Lidové noviny.

Podle prezidenta republiky je to naprostá lež. Zeman to řekl ParlamentnímListům.cz. „Je to naprostá lež Lidových novin. Nenaléhal jsem ani na vládu, ani na ministerského předsedu, natož třikrát. Nenaléhal jsem ani jednou, i když samozřejmě pan Koudelka podle mého názoru není člověk na svém místě. Ale to si musí rozhodnout vláda,“ sdělil naší redakci prezident Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…