7. slovensko-český poradenský den nabídne konzultaci s odborníky na oblast důchodů. Tentokráte v Popradu

06.04.2017 21:20

Blíží se vám důchodový věk a pracovali jste nebo pracujete na Slovensku a v České republice? Ve spolupráci s Českou správou sociálního zabezpečení (ČSSZ) připravila slovenská Sociální pojišťovna poradenský den k důchodům. Odborníci z obou institucí poradí ve středu 26. dubna 2017 v popradské pobočce Sociální pojišťovny.

7. slovensko-český poradenský den nabídne konzultaci s odborníky na oblast důchodů. Tentokráte v Popradu
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení

Cílem slovensko-českého poradenského dne je poskytnout konkrétní konzultaci lidem, kteří získali doby důchodového pojištění na území Slovenské i České republiky. Na jednom místě se tak od kvalifikovaných odborníků z obou institucí dozvědí, jaké jsou podmínky nároku na důchod v obou státech, jak mají postupovat při vyřizování žádosti o důchod, jaké doklady k podání žádosti potřebují apod. Nabízí se jim tedy příležitost informovat se o svých důchodových nárocích z obou států.

Místo a čas, kdy se poradenský den koná:

  • pobočka Sociální pojišťovny v Popradu, adresa: 1. Mája 4053/24, Poprad
  • středa 26. 4. 2017, od 9:00 do 12:00 h a od 13:00 do 16:00 h.  

Na konzultace je vhodné se předem objednat:

Poradenství bude poskytováno jako vždy bezplatně. Přednost budou mít předem objednaní klienti, kteří se dostaví ve stanovený čas. O poradenské dny k „česko-slovenským“ důchodům je tradičně velký zájem.

Lidé, kteří přijdou na konzultaci, by neměli zapomenout přinést si s sebou občanský průkaz nebo cestovní pas a také doklady o svém důchodovém pojištění, případně korespondenci s oběma institucemi a další související dokumenty.

Tyto poradenské dny jsou pořádány 2x ročně již od roku 2014, uskuteční se tedy již posedmé. Konají se střídavě na území Slovenska a České republiky. Jejich cílem je zprostředkovat občanům, kteří pracovali či pracují v těchto státech, potřebné informace z oblasti důchodového pojištění.

Ve spolupráci s dalšími zahraničními partnery pořádá ČSSZ také česko-německé a česko-rakouské poradenské dny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…