ČEZ: Energetici z Plzně nakupovali u chráněných dílen, po dvouleté pauze se opět konaly Velikonoční trhy

13.04.2022 22:13 | Komerční článek

Po vynucené dvouleté covidové pauze se v plzeňském sídle Skupiny ČEZ v Guldenerově ulici opět konaly tradiční velikonoční trhy. Energetici tak mohli přivítat blížící se svátky jara nákupem spousty velikonočních i rukodělných drobností. Podpořili tím hned sedm chráněných dílen, a to celkovou částkou 46 668 korun.

ČEZ: Energetici z Plzně nakupovali u chráněných dílen, po dvouleté pauze se opět konaly Velikonoční trhy
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Užitková a dekorativní keramika s velikonoční tematikou (ale i bez), svíčky, ruční textilní výrobky, samozřejmě různé velikonoční dekorace a další drobné dekorační předměty, panenky ze šustí s ošatkami s vajíčky, zápichy do květináčů ve tvaru zajíčků, ale nakládané hermelíny, utopenci, vaječný kávový likér, medy, sušené ovoce, mošty a další… To vše nabízelo sedm chráněných dílen, přičemž mezi tím vším nechyběly ani pexeso malované autistickými dětmi, jejichž kresby byly i na bioplátěných nákupních taškách a plecháčcích.

Velikonoční trhy chráněných dílen jinak probíhají v Plzni pravidelně. Zaměstnanci Skupiny ČEZ tak svým nákupem podporují chráněné dílny a jejich klienty, ať již se jedná například o keramické dílny či jiná chráněná pracoviště, kde najdou handicapovaní spoluobčané práci úměrnou svému postižení. Tím je vlastně pro ně vytvářen plnohodnotný smysl života se začleněním do společnosti. O nákup výrobků přímo od handicapovaných klientů spřátelených chráněných dílen byl tak tradičně obrovský zájem.

Každý si tak mohl opravdu vybrat z bohaté nabídky právě to, co mu bylo vzhledem k blížícím se Svátkům jara nejbližší a podpořit tak Sdružení občanů Exodus z Třemošné, keramickou dílnu Centra Sociální služeb STOD, Obchod U Lidušky z Plzně, Portus Slapy, FOR Impact z Prahy, Občanské sdružení ProCit z Plzně a Sady Nebílovy. Všechny dohromady podpořili energetici 46 668 korunami, samozřejmě někdo odjížděl s větší a někdo s menší utrženou částkou podle toho, o co zrovna měli nakupující zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …