ČEZ: Prohlídka elektráren stále láká

16.01.2015 9:58

Trvalý zájem o exkurze je i v trutnovské elektrárně Skupiny ČEZ – Trutnov Poříčí. V loňském roce si elektrárenský provoz prohlédlo 667 lidí, z toho převážná část byli studenti.

ČEZ: Prohlídka elektráren stále láká
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Elektrárna Poříčí je umístěna v malebné krajině Trutnovska, na úpatí nejvyšších českých hor Krkonoš, na východním okraji města Trutnova. Je významným dodavatelem elektrické a tepelné energie spolu s vedlejšími energetickými produkty. V průběhu exkurze má každý možnost shlédnout technologii výroby energie spalováním uhlí a biomasy v moderních fluidních kotlích.

Zájemcům na zvídavé dotazy odpovídají přímo na místě odborníci z elektrárny, kteří provozem provázejí.

Zpřístupnění elektráren je důležitou součástí vzdělávacího programu Skupiny ČEZ. Technické obory se opět stávají populárními i mezi studenty. A jsme rádi, že roste počet zájemců, kteří si chtějí elektrárnu prohlédnout. Někteří z nich se v budoucnosti stanou odborníky a budou sami pracovat v energetických oborech.

Skupina ČEZ podporuje technické vzdělávání již od roku 1992. V rámci svého vzdělávacího programu Svět energie připravuje studijní materiály pro všechny typy škol, zapojuje své odborníky do výuky na vysokých školách, či vzdělává středoškolské učitele jak zajímavě a poutavě učit fyziku. ČEZ také aktivně spolupracuje se středními a vysokými technickými školami při zvyšování kvality výuky a navazuje spolupráci s budoucími techniky ještě v době studia.

Více informací na www.kdejinde.cz/cs/pro-studenty-a-pedagogy/pedagogove/matematicke-a-fyzikalni-olympiady.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…