ČOI: Ve Vyšším Brodě zajistili inspektoři padělky za více než půl milionu

16.04.2022 21:11 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce pro Jihočeský kraj a Vysočinu provedla mimořádnou kontrolní akci na tržnici ve Vyšším Brodě, která byla zaměřena na padělky. Inspektoři v rámci kontrol 4 stánků zabavili celkem 80 kusů výrobků v celkové hodnotě originálů 662 160 Kč.

ČOI: Ve Vyšším Brodě zajistili inspektoři padělky za více než půl milionu
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce pro Jihočeský kraj a Vysočinu provedla dne 11. 4. 2022 ve spolupráci s cizineckou policií mimořádnou kontrolní akci na tržnici ve Vyšším Brodě, která byla zaměřena na nabídku, prodej a skladování výrobků porušujících některá práva duševního vlastnictví.

Inspektoři v rámci kontrol 4 stánků zabavili celkem 80 kusů výrobků v celkové hodnotě originálů 662 160 Kč, u nichž bylo pojato podezření na skladování a prodej nedovolených napodobenin. Jednalo se převážně o textilní výrobky, konkrétně bundy, trička, mikiny, šátky a dále o pásky, peněženky, kabelky označené Adidas, Louis Vuitton, Dior, Chanel, Tommy Hilfiger, Nike, Mammut, Balenciaga, Calvin Klein, BMW, Hugo Boss, Michael Kors, YSL, Prada, Gucci.

Prodávajícím lze za prodej padělků uložit pokutu až do výše 5 miliónů korun. 

Výrobky, ze kterých bude možné chráněné označení odstranit, budou nabídnuty k využití v rámci humanitárních účelů.

Systematickým prováděním kontrol na tržnici se zdá dochází ke snížení skladování, nabídky a prodeje výrobků označených bez souhlasu majitele ochranných známek. Doufejme, že se bude jednat o přetrvávající trend (zaměření nabídky služeb se ve stáncích postupně mění na např. nehtová studia). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…