CPI Group je největším vlastníkem maloobchodních ploch v ČR!

23.02.2014 17:30

Realitní skupina CPI Group je největším vlastníkem maloobchodních ploch v České republice. Vlastní kolem 600 tisíc metrů čtverečních, což je desetina celkové rozlohy tuzemských retailových ploch, a podíl na trhu hodlá ještě zvýšit.

CPI Group je největším vlastníkem maloobchodních ploch v ČR!
Foto: CPI Group
Popisek: IGY centrum

„Realitní magnát Vítek chce své prvenství ještě posílit. „Retail je pro nás jedním ze strategických segmentů portfolia, kterému jsme vždy věnovali výraznou pozornost, a nejinak tomu bude i v budoucnu,“ řekl ředitel Asset Managementu CPI Group Pavel Semrád.

CPI Group se do čela dostala především díky své aktivní nákupní strategii posledních let. V průběhu loňského roku skupina investovala do objektů pronajatých potravinářským řetězcům jako Penny Market nebo Billa a do maloobchodních nemovitostí původně vlastněných společností Orco. Také letos skupina uvede na trh nové projekty. „Bude to především obchodní centrum v rámci multifunkčního komplexu Quadrio, kde kromě kanceláří a apartmánů nabídneme 8500 metrů čtverečních obchodních ploch. Dále pak otevřeme například dva nové retailparky v Čáslavi a Jeseníku," dodal Pavel Semrád.

Trh maloobchodních nemovitostí prošel za posledních deset let mimořádně silnou konsolidací. V České republice dnes existuje zhruba šest milionů metrů čtverečních moderních retailových ploch a třetina této plochy je rozdělena mezi pět největších hráčů. Desítka největších vlastníků pak kontroluje okolo poloviny trhu.

CPI Group má významný podíl také v oblasti bytů, kde s více než 12 600 bytovými jednotkami zaujímá post druhého největšího pronajímatele v tuzemsku.

Vlajkovým projektem ve výstavbě je multifunkční komplex Quadrio v samém srdci Prahy, propojující nabídku špičkových kanceláří, luxusních bytů a nákupní galerie se zázemím pro odpočinek a volný čas. Unikátní projekt zážitkové expozice světa skla vzniká v historické budově bývalé Živnobanky na pražských Příkopech. Zahraniční hvězdou CPI Group je rezidenční projekt luxusního bydlení Palace Maeterlinck na útesu v přímořském letovisku Nice (FRA), který bude dokončen na jaře letošního roku a již nyní je více než z poloviny vyprodaný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…