Česká pošta: Vyjádření k aktuálnímu provozu - 15. března

15.03.2020 12:58

Česká pošta je součástí kritické infrastruktury státu, a proto mu nabízí své kapacity v systému vnitřní, tzv. velké logistiky. Jedná se o přepravu mezi jednotlivými třídícími uzly České pošty a následně o distribuci svěřené zásilky na konkrétní místo.

Česká pošta: Vyjádření k aktuálnímu provozu - 15. března
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Tímto způsobem můžou být v případě potřeby efektivně přepravovány velké zásilky trvanlivých potravin, zdravotnického materiálu, čisticích prostředků apod.

“Nejedná se o doručování jednotlivých zásilek jednotlivým adresátům, ale o přepravu větší hmoty po České republice. Koncovým zákazníkům potraviny dodávají firmy, které jsou na to specializované a které to i v současné době dělají velmi dobře. Naší nabídkou, kterou jsem předal ministrovi vnitra Janu Hamáčkovi, je zapojení logistiky České pošty do zásobování dalších pilířů státu, jako jsou nemocnice, složky IZS a další. Pokud stát na naši nabídku kývne, jsme připraveni omezit další, zejména komerční služby a své síly zacílit na pomoc těm, kteří to teď potřebují nejvíce,” říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…