Česká pošta intenzivně shání brigádníky pro předvánoční provoz

02.11.2017 16:20

Česká pošta pro předvánoční provoz shání cca 3 000 brigádníků.

Česká pošta intenzivně shání brigádníky pro předvánoční provoz
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„S náborem jsme začali již na přelomu září a října. Předvánoční provoz je každoročně nejnáročnější období pro Českou poštu tím, že lidé si stále více objednávají dárky přes e-shopy. I proto jsme s náborem brigádníků začali již koncem září tak, abychom na špičku byli připraveni a všechny zásilky stihli doručit. Náborová akce probíhá, oproti loňskému možnému maximu pro brigádníky, což bylo 110 korun za hodinu, jsme tuto částku zvedli až na 145 korun za hodinu,“ říká generální ředitel České pošty Martin Elkán.

Česká pošta se stejně jako jiní zaměstnavatelé potýká během posledních let s nestabilitou personální kapacity. Je to dáno současnou situací na pracovním trhu, kdy nezaměstnanost je nejnižší od roku 2008. U typových pozic, jako jsou např. řidič, doručovatel, nebo pracovník přepážky, je na trhu práce prakticky nulová nezaměstnanost a to se pochopitelně odráží i v možnostech přijímat nové zaměstnance. Česká pošta situaci řeší například náborovými kampaněmi nebo adaptačním systémem, který pomáhá našim nováčkům se snadno a rychle začlenit do firmy, a to jak po stránce odborné tak i sociální. 

Pro zaměstnance v hlavním pracovním poměru je benefitů celá řada: počínaje základním úvazkem 37,5 hod. týdně, přes týden dodatkové dovolené, stravenky, příspěvek na životní pojištění a doplňkové penzijní spoření, v posledních letech každoročně valorizovanou mzdou, až po funkční systém zaškolení a zapracování. Pro brigádníky se v případě oboustranně pozitivní zkušenosti otevírá možnost trvalé spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …