Český rozhlas: Ježíškova vnoučata - za deset dní téměř patnáct tisíc přání a přes dva miliony korun

23.11.2018 9:58

Přesně deset dní po zahájení letošního ročníku je v rámci charitativního projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata zarezervováno a splněno téměř patnáct tisíc přání osamělých seniorů. Domovy pro seniory mohou další nová přání stále posílat. Částka vybraná prostřednictvím serveru Slevomat se dnes přehoupla přes dva miliony korun.

Český rozhlas: Ježíškova vnoučata - za deset dní téměř patnáct tisíc přání a přes dva miliony korun
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Přesně deset dní po spuštění druhého ročníku Ježíškových vnoučat bylo splněno a zarezervováno téměř patnáct tisíc přání opuštěných seniorů. Prostřednictvím slevového portálu Slevomat.cz se již vybraly rekordní dva miliony korun. Dosud nesplněná přání osamělých seniorů se mohou stále stát skutečností, domovy se mohou do projektu Ježíškova vnoučata stále přihlašovat, stačí poslat e-mail na adresu vnoucata@rozhlas.cz. „Ochota pomoci druhým, empatie, štědrost, zkrátka dobré skutky překonávají samy sebe. Aktuálně máme splněno tolik přání, co v loňském roce za dobu trvání celého projektu a rozhodně nekončíme. Těšíme se na další nová přání,“ uvedl šéfredaktor Zpravodajství a publicistiky Českého rozhlasu a vedoucí projektu Ježíškova vnoučata Martin Ondráček.

Slevový portál Slevomat pomáhá se splněním finančně nákladných dárků, mezi která patří například elektrické invalidní vozíky, polohovací křesla nebo elektronika. Na jednotlivá přání, která jsou zveřejněna na webu Slevomat.cz tak mohou dárci přispět finanční částkou v hodnotě 100 Kč, a to i opakovaně.

Více informací ZDE, na Facebooku nebo Instagramu s oficiálním hashtagem #jeziskovavnoucata.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…