Den otevřených dveří se na přehradách Povodí Moravy, s.p. setkal s rekordním zájmem

24.03.2015 16:29

Na 3 000 lidí o víkendu zavítalo na přehrady Brno, Bystřička a Opatovice, které Povodí Moravy, s.p. zpřístupnilo zájemcům v rámci Světového dne vody.

Den otevřených dveří se na přehradách Povodí Moravy, s.p. setkal s rekordním zájmem
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

„Rekordní návštěvnost jsme v sobotu zaznamenali na přehradách Brno a Bystřička. Na každou z nich se přišlo podívat 1 300 lidí. Velkou účast měla také přehrada Opatovice, kam přišlo 400 návštěvníků. Kvůli obrovskému zájmu jsme prohlídky prodloužili do pozdních odpoledních hodin“, doplňuje generální ředitel Povodí Moravy, s.p. Jan Hodovský.

Prohlídky strojoven, spodních výpustí, revizní štoly nebo například malé vodní elektrárny byly vždy doprovázeny odborným výkladem. Již v ranních hodinách stály fronty desítek návštěvníků. Původně plánované otevření do 12:00 hod bylo díky obrovskému zájmu veřejnosti prodlouženo do odpoledne. Například na VD Brno poslední skupinka opouštěla přehradu až v 16:00 hod.

Den otevřených dveří výrazně přispěl k informovanosti široké veřejnosti o přehradách i o činnosti Povodí Moravy, s.p. Návštěvníci si spolu s dojmy z prohlídky odnesli i propagační materiály týkající se jednotlivých vodních děl.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…