Klíč k památkám míří do notebooků, tabletů, chytrých telefonů a škol

08.11.2015 20:15

Stejnojmenný projekt Ministerstva kultury a Národního památkového ústavu přichází s novou tváří oblíbeného věrnostního programu pro návštěvníky památek, historicky první souhrnnou prezentací památek přístupných veřejnosti na novém webovém portálu a mobilní aplikaci klickpamatkam.cz.

Klíč k památkám míří do notebooků, tabletů, chytrých telefonů a škol
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Pro návštěvníky památek jsme připravili nový informační portál klickpamatkam.cz, umožňující snadnou orientaci v širokém spektru více než sta veřejnosti přístupných památek i kulturních a vzdělávacích programů, které na nich v průběhu roku probíhají. Mnozí jistě ocení mobilní aplikaci, díky které si budou moci snadno naplánovat trasu výletu z místa svého aktuálního pobytu. Pro školy a další vzdělávací organizace a instituce pracující s mládeží od 6 do 15 let věku je jistě lákavá akce s názvem Klíč pro školy, která nabízí padesátiprocentní slevu na vstupné pro účastníky organizovaných školních výletů a exkurzí.

Webový portál www.klickpamatkam.cz obsahuje jak zajímavé prezentace jednotlivých do projektu zapojených památek včetně bohatých fotogalerií a dalších zajímavosti ze života památek, tak přehledný systém piktogramů umožňujících třídění z hlediska typologie, příslušnosti ke konkrétnímu slohovému období, nebo informuje o poskytovaných službách.

Od 1. 1. 2016 bude uveden do provozu oblíbený, nicméně výrazně inovovaný věrnostní program 5 + 1, jehož účastníci se opět budou moci těšit na každou 6. prohlídku zdarma. Nástroji věrnostního programu budou nově „papírový“ a „mobilní klíč“. Věrnostní program bude tedy i nadále nabízet osvědčené sbírání soutěžních razítek do papírového pasu, ale zároveň umožní načítání kreditů přiložením „papírového“ nebo „mobilního klíče“ ke čtečce umístěné na pokladně památky zapojené do projektu. Každý z těchto klíčů je opatřen unikátním QR kódem, díky kterému je jeho použití velice snadné a uživatelsky vysoce komfortní. Každý návštěvník, tj. uživatel „papírového“ i „mobilního klíče“, si bude moci v rámci portálu klickpamatkam.cz zřídit svůj vlastní profil a na něm sledovat uskutečněné návštěvy. Papírové návštěvnické pasy si mohou zájemci vyzvednout zdarma na kterékoli do projektu zapojené památce, od 1. 1. 2016. Jeden prohlídkový pas platí vždy pro jednu osobu a v období 12 po sobě jdoucích měsíců od získání prvního kreditu / razítka opravňuje k čerpání šesté prohlídky zdarma. Plně využitý „papírový“ nebo „mobilní klíč“ navíc každému účastníkovi umožní zařazení do slosování o věcné a zážitkového ceny.

Kromě známé nabídky poběží od prvního ledna také akce Klíč pro školy. Díky těmto Klíčům mohou třídy v rámci předem ohlášeného organizované výletu či exkurze navštívit jakoukoli do projektu „Klíč pro školy“ zapojenou památku, přičemž po předložení plastové karty „Klíč pro školy“ na pokladně vybrané památky automaticky získávají 50 % slevu na vstupné pro účastníky exkurze ve věku od 6 do 15 let věku. Jinými slovy - každý druhý žák má vstup na prohlídku vybrané památky volný vstup. Památky zapojené do tohoto projektu budou v rámci webového portálu a mobilní aplikace klickpamatkam.czoznačeny speciálním logem „Klíč pro školy“.

Zkrácená pravidla věrnostního programu „Klíč k památkám“

  1. Klíč k památkám je věrnostní program a informační portál s mobilní aplikací určený návštěvníkům památek.
  2. Vztahuje se na vybrané veřejnosti přístupné památky ve správě Národního památkového ústavu a jeho partnerů uvedené na webu či v mobilní aplikaci klickpamatkam.cz.
  3. Nástrojem věrnostního programu Klíč k památkám jsou papírový a mobilní klíč s unikátním QR kódem.
  4. Papírový či mobilní klíč platí vždy jen pro jednu osobu.
  5. Papírový klíč se stává platným po aktivaci načtením QR kódu na pokladně památky zařazené do věrnostního programu či na jiném označeném místě.
  6. Podmínkou platnosti papírového klíče jsou vyplněné povinné údaje o uživateli: jméno a příjmení, PSČ bydliště a kontaktní e-mail. Podmínkou platnosti mobilního klíče jsou registrace a zřízení účtu držitele mobilního klíče na portálu nebo aplikaci klickpamatkam.cz.
  7. Na jedné památce zařazené do věrnostního programu lze do jednoho klíče získat pouze jeden kredit denně.
  8. Po získání pěti kreditů v období maximálně dvanácti po sobě následujících měsíců může účastník věrnostního programu navštívit zdarma jednu památku zařazenou do věrnostního programu.
  9. Volný vstup udělený držitelům klíče na základě pěti získaných kreditů se nevztahuje na speciální a výběrové prohlídkové okruhy s povinnou rezervací.

Klíč k památkám míří do vašich notebooků, tabletů, chytrých telefonů a škol
Tisková konference probíhala v Konírně Nostického paláce.

Klíč k památkám míří do vašich notebooků, tabletů, chytrých telefonů a škol
Technologické zázemí projektu představil ředitel odboru projektového řízení a informačních technologií Ing. Josef Praks.

Klíč k památkám míří do vašich notebooků, tabletů, chytrých telefonů a škol
Se smyslem projektu a s jeho principy seznámil přítomné Mgr. Petr Fedor, náměstek ředitelky Národního památkového ústavu.

Klíč k památkám míří do vašich notebooků, tabletů, chytrých telefonů a škol
Autorem loga projektu a dalších vizuálů je výtvarník Jáchym Šerých.

Klíč k památkám míří do vašich notebooků, tabletů, chytrých telefonů a škol
Představen byl rovněž webový portál klickpamatkam.cz a aplikace pro mobilní zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…