Kraj na slavnostním galavečeru vyhlásí Moravskoslezskou sestru roku

05.11.2015 8:09

Moravskoslezský kraj se rozhodl poděkovat zdravotním sestrám za jejich vytrvalou a obětavou práci a ocenit ty nejlepší.

Kraj na slavnostním galavečeru vyhlásí Moravskoslezskou sestru roku
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Letos vyhlásil 1. ročník ankety „Moravskoslezská sestra 2015“. Slavnostní vyhlášení vítězů v pěti kategoriích se uskuteční 5. listopadu 2015 v aule ostravské Vysoké školy báňské – Technické univerzity. Ceny vítězům předá Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje a Jiří Martinek, náměstek hejtmana MSK pro zdravotnictví.

Cílem celé ankety, ve které odborníci hodnotili práci a celkový přístup zdravotníků, bylo nejen zvýšení společenské prestiže ošetřovatelského povolání, ale především poděkování všem zdravotnickým pracovníkům.

Anketa byla otevřená veškerým poskytovatelům zdravotní péče v Moravskoslezském kraji bez ohledu na zřizovatele, zakladatele či vlastníka. „Těší mě, že do prvního ročníku ankety se zapojilo 26 zdravotnických zařízení z Moravskoslezského kraje a navrhovatelé z řad odborné veřejnosti nominovali celkem 76 zdravotnických pracovníků. Ty pak posoudila hodnotící komise odborníků z oblasti zdravotnictví,“ vysvětlil princip Jiří Martinek, náměstek hejtmana MSK.

Ocenění se bude udělovat v pěti kategoriích - Ambulantní sestra, Sestra u lůžka, Sestra domácí péče, Porodní asistentka a Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči. Podmínkou pro zařazení do ankety byla délka praxe minimálně pět let, u kategorie Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči pak 25 let.

„Jména vítězů jednotlivých kategorií nebudou znát do poslední chvíle ani samotní členové hodnotící komise, posuzovali totiž nominace anonymizovaných účastníků s přidělenými pořadovými čísly,“ popsala Vratislava Krnáčová, vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu a prozradila, že do finále v každé kategorii postoupili tři favorité a figuruje mezi nimi i muž. Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny.

„V tuto chvíli vrcholí přípravy slavnostního galavečera. Organizační tým odboru zdravotnictví krajského úřadu ve spolupráci s agenturou Orange vyvinul maximální úsilí pro to, aby galavečer potěšil všechny zúčastněné a aby byl první ročník nezapomenutelný,“ dodala Vratislava Krnáčová s tím, že v doprovodném programu v kabaretním duchu vystoupí Martin Chodúr nebo Hana Fialová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…