Letiště Praha: Prohlášení k plánované protestní jízdě taxikářů

30.09.2017 9:30

Vnímáme plánovaný protest na příjezdových cestách k Letišti Václava Havla Praha jako snahu poškodit renomé mezinárodního letiště nejen doma, ale především v zahraničí.

Letiště Praha: Prohlášení k plánované protestní jízdě taxikářů
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Z důvodu avizované protestní jízdy taxikářů v pondělí 2.10. od 10:00, která by se mohla dotknout i příjezdových cest na Letiště Václava Havla Praha, prosíme cestující, aby svoji cestu na letiště plánovali s dostatečnou rezervou a v případě možnosti využili pro příjezd raději MHD linky 119 (ze stanice metra Nádraží Veleslavín), 191 (ze stanic metra Petřiny nebo Anděl) nebo 100 (ze stanice metra Zličín). Při využití automobilové dopravy prosím následujte dopravního značení a instrukcí Policie ČR.

Rádi bychom všechny cestující ujistili, že ve spolupráci s Policií ČR celou situaci intenzivně řešíme. Bohužel jsme dotčeni protestem, ve kterém Letiště Praha nemůže žádným způsobem aktivně přispět k řešení důvodů sporu.

Zároveň chybí možnost využít pro příjezd na letiště jiné formy dopravy než je silniční z důvodu chybějícího kolejového napojení. Proto vedení letiště dlouhodobě podporuje projekt železničního spojení s centrem Prahy. Bohužel je však pouze v pozici příjemce řešení, které zajišťuje stát prostřednictvím SŽDC. Nicméně, v celé věci poskytuje za účelem urychlení projektu veškerou možnou součinnost.

Vnímáme plánovaný protest na příjezdových cestách k Letišti Václava Havla Praha jako snahu poškodit renomé mezinárodního letiště nejen doma, ale především v zahraničí. Spory mezi pražskými taxikáři a společností Uber se bude příští čtvrtek zabývat ve Strakově akademii expertní skupina pod vedením vládního zmocněnce pro digitální agendu (více ZDE). Jelikož byl tedy dialog nastartován, nevidíme důvod, proč by měli taxikáři blokovat mezinárodní letiště a ohrožovat tak včasné odlety cestujících z celého světa.

O situaci byly stejným způsobem informovány cestovní kanceláře, letecké společnosti a cestující informujeme i prostřednictvím všech kanálů Letiště Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…