MHMP: Nová výzva v Operačním programu Praha – pól růstu ČR

11.05.2016 15:07

Odbor evropských fondů MHMP vyhlašuje 11. 5. 2016. další výzvu k předkládání žádostí o podporu do Operačního programu Praha - pól růstu ČR v rámci prioritní osy 4. Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti. Výzva č. 19 se týká navýšení kapacity předškolního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let a jejím účelem je rozšířit potenciál zaměstnanosti rodičů s malými dětmi, navýšit kapacitu cenově dostupných zařízení péče o děti do zahájení povinné školní docházky a zajištění rovného přístupu ke vzdělávání.

MHMP: Nová výzva v Operačním programu Praha – pól růstu ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Radní Ropková v tomto ohledu apeluje zejména na městské části, aby do výzvy podaly vlastní projekty. „Jsem ráda, že hlavní město prostřednictvím svého operačního programu pomáhá i rodinám s malými dětmi. Rodič, a většinou to bývají ženy, který zůstává s dětmi dlouhodobě doma, bývá po skončení rodičovské dovolené znevýhodněný, protože ztratí kontakt s pracovním prostředím. Rodiče často nemohli kvůli nedostatečné kapacitě předškolních zařízení, nebo vysokému školnému umístit dítě ve školce a nastoupit zpět do zaměstnání. Těší mě, že díky Evropským fondům dokážeme tuto situaci změnit a rodinám s malými dětmi nabídnout finančně dostupné řešení a rovnější šance,“ říká radní pro školství a evropské fondy Irena Ropková.

Prostřednictvím výzvy č. 19: Navýšení kapacity předškolního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let bude podporováno vytvoření nových míst ve stávajících zařízeních a budování nových zařízení pro poskytování péče o děti (dětské skupiny). Podporovány budou rekonstrukce, stavební úpravy, stavby a přístavby za účelem navyšování kapacity daného zařízení. Celková alokace činí 340 milionů Kč a rozdělení do jednotlivých projektů je blíže popsáno v textu výzvy.

„Chtěla bych v tomto ohledu apelovat zejména na jednotlivé městské části, které se potýkají s nedostatkem kapacit v předškolních zařízeních, aby se do výzvy se svými projekty hlásily. Bylo by z jejich strany velmi nezodpovědné, kdyby tuto výzvu ignorovaly,“ dodala Ropková.

Zájemci mohou podávat své žádosti o podporu prostřednictvím monitorovacího systému MS2014+ od 13. 6. 2016 do 22. 9. 2016. Oddělení evropských fondů zájemcům nabízí individuální konzultace k projektovým záměrům až do 15. 9. 2016.

„Uvědomujeme si, že celý proces od vypracování projektového záměru až po podání žádosti je náročný a jsme připraveni všem zájemcům nabídnout individuální konzultace s projektovými manažery k projektovým záměrům a školení, kde se podrobně seznámí s postupem a náležitostmi při vyplňování a podávání žádosti,“ doplnil Jan Hauser, ředitel Odboru evropských fondů Magistrátu hlavního města Prahy.

Text výzvy, dokumenty a veškeré potřebné informace najdou zájemci na: ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…