Ministerstvo zahraničí: Státní tajemník Stašek přijal polskou velvyslankyni

10.01.2019 8:49

Státní tajemník Ministerstva zahraničních věcí Miloslav Stašek přijal 8. ledna 2019 velvyslankyni Polské republiky Barbaru Ćwioro. Hlavními tématy jednání byly bilaterální vztahy a jejich další rozvoj, hospodářská spolupráce nebo priority polské velvyslankyně, která svou misi v České republice zahájila v září loňského roku.

Ministerstvo zahraničí: Státní tajemník Stašek přijal polskou velvyslankyni
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Státní tajemník a polská velvyslankyně se shodli na tom, že vztahy obou zemí jsou vynikající, což dokládá mimořádná intenzita vzájemných kontaktů v poslední době. Prezident Zeman navštívil loni po svém znovuzvolením jako druhou zemi právě Polsko, předsedové vlád spolu jednali v červenci v Karlových Varech a v říjnu ve Varšavě. V listopadu pak proběhly mezivládní konzultace v Praze. V letošním roce očekáváme ještě intenzivnější kontakty, což souvisí s českým předsednictvím ve Visegrádské skupině od poloviny roku 2019.

Velmi dobře se rozvíjí také hospodářská spolupráce obou zemí, celkový obrat vzájemného zahraničního obchodu překračuje 20 miliard eur ročně a Polsko je pro Českou republiku třetím nejvýznamnějším obchodním partnerem. Právě podpora hospodářské spolupráce bude patřit k prioritám polské velvyslankyně, která se chce zaměřit především na regiony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…