Na titul Moravskoslezská sestra 2015 aspiroval i jeden muž. Nejvyšší ocenění si nakonec odneslo pět dam

06.11.2015 13:14

Pět sester ze zdravotnických zařízení v Opavě, Havířově a Krnově zvítězilo v pěti kategoriích 1. ročníku ankety Moravskoslezská sestra 2015, kterou letos poprvé vyhlásil Moravskoslezský kraj.

Na titul Moravskoslezská sestra 2015 aspiroval i jeden muž. Nejvyšší ocenění si nakonec odneslo pět dam
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Certifikáty a dary převzaly vítězky včera (6. 11. 2015) na slavnostním galavečeru v aule Vysoké školy báňské -Technické univerzity Ostrava z rukou Miroslava Nováka, hejtmana Moravskoslezského kraje, náměstka pro zdravotnictví Jiřího Martinka, zástupců zdravotnických zařízení a partnerů celé akce.

„Chtěl bych poblahopřát nejen všem dámám, které včera získaly nejvyšší ocenění, ale zároveň poděkovat za náročnou práci ve zdravotnictví všem nominovaným, i těm, jejichž jména se letos v anketě neobjevila. Doufám, že v příštím roce rozšíří řadu adeptů na titul Moravskoslezská sestra 2016,“ říká Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Kandidáty na titul v celkem pěti kategoriích (Ambulantní sestra, Sestra u lůžka, Sestra domácí péče, Porodní asistentka a Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči) nominovala odborná veřejnost. Do prvního ročníku se zapojilo 26 zdravotnických zařízení z Moravskoslezského kraje, nominováno bylo celkem 76 zdravotnických pracovníků. Podmínkou pro zařazení byla minimálně pětiletá praxe v oboru, v kategorii Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči pak 25 let. Do finálového večera postoupili v jednotlivých kategoriích vždy tři favorité, které vybrala odborná komise. Data kandidátů byla po celou dobu hodnocení anonymní, komise posuzovala zdravotníky pouze na základě pořadových čísel.

„Cílem ankety, ve které odborníci hodnotili práci a celkový přístup zdravotníků, byla snaha o zvýšení společenské prestiže ošetřovatelského povolání a o zviditelnění těch, kteří pečují o pacienty a ve velké míře přispívají k jejich uzdravení,“ vysvětlil Jiří Martinek, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví.
Na galavečeru vystoupila herečka ostravského muzikálového souboru a držitelka Ceny Thálie 2014 Hana Fialová, zpěvák Martin Chodúr, Houslové duo Femme 2 Fatale i akrobatické duo Ogor.

Vítězové jednotlivých kategorií:

- Ambulantní sestra: Taťána Suchánková ze Slezské nemocnice v Opavě, neurologická ambulance

- Sestra u lůžka: Dagmar Juniecová z Nemocnice s poliklinikou Havířov, psychiatrické oddělení

- Sestra domácí péče: Zdeňka Cihlářová ze Sdruženého zdravotnického zařízení Krnov, oddělení terénní ošetřovatelské péče (domácí péče)

- Porodní asistentka: Lenka Petřeková ze Sdruženého zdravotnického zařízení Krnov, gynekologicko-porodnické oddělení

- Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči: Lenka Hanková ze Slezské nemocnice v Opavě, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…