Nemocnice Třebíč zahájila provoz nového urgentního příjmu

09.01.2019 22:11

V pondělí 7. ledna otevřela Nemocnice Třebíč nový urgentní příjem v pavilonu chirurgických oborů. Funguje 24 hodin denně a přijímá akutní pacienty, které doveze záchranná zdravotnická služba. Lékařská pohotovostní služba bude i nadále fungovat, a to v již známých časech od 17 do 20 hodin v pavilonu U a následně od 20 hodin do 7 ráno v pavilonu C.

Nemocnice Třebíč zahájila provoz nového urgentního příjmu
Foto: nem-tr.cz
Popisek: Nemocnice Třebíč

Pacienta, kterého přiveze zdravotnická záchranná služba, převezmou lékaři na urgentním příjmu. Podle specifik potíží rozhodnou o jeho dalším směrování. „Buď je vyřešen v ambulantním režimu, nebo přijat k hospitalizaci na standardní či intenzivní lůžko,“ vysvětluje ředitelka nemocnice Eva Tomášová. Součástí urgentního příjmu jsou také expektační lůžka, na kterých může být pacient uložen do té doby, dokud se nerozhodne o další strategii léčby na základě výsledků vyšetření.

Urgentní příjem je zásadně určen pro skutečně akutní případy, nikoli pro dlouhodobě neřešené chronické potíže, které patří do ordinací praktického lékaře nebo ambulantního specialisty v pracovní době.

Příjezd k urgentnímu příjmu a parkování

K urgentnímu příjmu je zpřístupněn příjezd, a to jak sanitním vozidlům zdravotnické záchranné služby i dopravní zdravotní služby, tak i veřejnosti. K vjezdu k urgentnímu přijmu je zapotřebí využít samostatné závory vlevo před nemocnicí.

Parkovací systém je pro veřejnost nastaven s progresivní sazbou, aby se zabránilo dlouhodobému parkování vozidel. „Parkovací místa jsou určena pro akutní případy, nikoliv pro dlouhodobé parkování,“ vysvětluje technický náměstek František Kalina. Prvních třicet minut stání je zdarma, dalších třicet minut je zpoplatněno 30 Kč a další započatá hodina stojí 50 Kč. Vjezd ze strany urgentního příjmu pro chirurgické pacienty je možné využít rovněž i pro pěší ambulantní pacienty (vchod naproti vile) nemocnice, protože do budovy C bude otevřen z této strany druhý vchod a nebude již nutné budovu obcházet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…