Pardubický kraj: Přípravy na otevření leteckého oboru pokračují. Vzniknout by mohl již v září 2019

02.03.2018 17:49

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil Svitavy. Se starostou třetího největšího města v kraji Davidem Šimkem a senátorem za volební obvod Svitavska Radko Martínkem projednával mimo jiné plány kraje na otevření nového učebního oboru na gymnáziu v Moravské Třebové a rozvoj středního školství ve městě.

Pardubický kraj: Přípravy na otevření leteckého oboru pokračují. Vzniknout by mohl již v září 2019
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Starosta David Šimek se o otevření nového oboru na Gymnáziu Moravská Třebová zajímá ze své pozice předsedy zastupitelského Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. „Považuji za důležité, abychom o celé věci komunikovali na širším plénu. Pan starosta se díky svému působení v zastupitelském výboru zajímá nejen o fungování středního školství ve svém městě, ale i v celém kraji,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který starostu detailně seznámil s krajským záměrem.

„Cílem je vytvořit při gymnáziu technické lyceum, které zajistí, že již od prvního ročníku budou studenti připravování směrem k letecké oblasti. V současné době pracujeme na skladbě tohoto učebního oboru, protože chceme, aby výukové hodiny byly započitatelné do vzdělávacích kurzů jak pro získání pilotního průkazu, tak způsobilosti v dalších profesích s letectvím spojených,“ sdělil hejtman Martin Netolický s tím, že v současné době probíhá detailnější příprava struktury oboru. Žádost o registraci nového studijního oboru na Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy ČR je pak nutné podat do 30. září.

Pardubický kraj ve městě zřizuje čtveřici středních škol. První z nich je Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, dále Obchodní akademie a Vyšší odborná škola ekonomická, Střední odborné učiliště a poslední z nich je Střední zdravotnická škola. „Mohu garantovat, že nedojde k omezování žádného ze studijních oborů, které jsou ve městě v našich školách vyučovány. Vnímáme, že nedostatek pracovních sil je teď už nejen v oborech technického a přírodovědného charakteru, ale prakticky ve všech profesích,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…