První čtvrtletí bylo pro Letiště Václava Havla Praha úspěšné

07.05.2015 15:12

Výkony za první čtvrtletí roku 2015 na Letišti Václava Havla Praha potvrzují narůstající zájem o Prahu jako cílovou destinaci. Za první čtvrtletí roku 2015 odbavilo Letiště Václava Havla Praha celkem 2 011 729 cestujících, zatímco za stejné období roku 2014 to bylo téměř o 70 tisíc méně.

První čtvrtletí bylo pro Letiště Václava Havla Praha úspěšné
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

„V prvním čtvrtletí letošního roku bylo odbaveno meziročně o 3,58 % cestujících více. Největší nárůst jsme zaznamenali mezi pasažéry ze zemí Evropy a Blízkého východu. Podle aktuálních čísel očekáváme, že by se celkový nárůst  počtu cestujících za rok 2015 mohl pohybovat okolo 3 %,“ komentoval výhled Václav Řehoř, předseda představenstva Českého aeroholdingu.

Mezi země s největším nárůstem cestujících z/do Prahy patří Velká Británie, Belgie, Irsko, Spojené arabské emiráty a Izrael. Top destinacemi z hlediska nárůstu počtu cestujících jsou londýnské letiště Stansted, Řím/Fiumicino, Dublin, Dubaj a Tel Aviv. Letišti se díky navýšení na těchto destinacích podařilo nahradit pokles na linkách z Ruska a Ukrajiny.

Zvýšení objemu přepravy za první čtvrtletí roku je dáno jednak provozem nových linek, které ve srovnatelném období loňského roku ještě nebyly provozovány (např. Paříž/Orly a Istanbul/Sabiha Gokcen), ale zároveň vyšší nabízenou kapacitou na jednotlivých linkách, zejména u tradičních destinací jako je Londýn, Řím či Dubaj. U nově zavedených linek z loňského roku vytíženost rovněž narůstá, což je příslibem jejich rozvoje do budoucna. Průměrná obsazenost všech letů v prvním čtvrtletí 2015 se meziročně zvýšila o 4 procentní body na 71 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…