Ředitelství silnic a dálnic zkracuje o šest týdnů uzavírku dálnice D5 mezi 40. a 50. kilometrem v obou směrech

22.08.2016 8:35

Ředitelství silnic a dálnic dnes předčasně uvádí do provozu dálnici D5 mezi Cerhovicemi a Mýtem. Doba trvání vlastní opravy vozovky obou jízdních pásu dálnice byla zkrácena o šest týdnů. Původní termín ukončení byl 2. 10. 2016, opravu vozovky se však podařilo urychlit a skončila 19. 8. 2016. Doprava je tedy již vedena ve dvou jízdních pruzích v obou směrech. Zkrácení termínu se podařilo i díky firmám Strabag a Berger Bohemia.

Ředitelství silnic a dálnic zkracuje o šest týdnů uzavírku dálnice D5 mezi 40. a 50. kilometrem v obou směrech
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„Ředitelství silnic a dálnic se vždy snaží zkrátit dobu oprav na minimum, ovšem samozřejmě tak aby neutrpěla kvalita odvedené práce, abychom se v rámci reklamace na opravené místo nemuseli za rok nebo dva zase vracet! Jsem rád, že zvláště před tímto dopravně exponovaným víkendem se nám podařilo zkrátit hned dvě velké opravy, což výrazně uleví všem motoristům“, konstatoval generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Předmětem stavby byla výměna obrusné a ložné vrstvy hlavní trasy dálnice, vodorovné dopravní značení, výměna části ocelových svodidel a nové oplocení.

V následujícím týdnu ještě proběhne osazení mobilních středových svodidel v místě přejezdových dělících pásů. Během měsíce října bude za částečného omezení provozu provedena výměna části středových ocelových svodidel.

Jedná se tak o další odlehčení dopravy na konci prázdnin a před konáním Velké ceny Brna. Urychlena byla také oprava v km 220 až 230, po celý víkend platí navíc zákaz běžné údržby na dálnicích a řidičům je stále k dispozici dopravní portál www.dopravniinfo.cz i asistenční infoslužba na čísle 800 280 281.

D5, oprava AB vozovky v km 41,8 – 48,0 P a 49,5 – 40,7 L

Investor: ŘSD ČR

Zhotovitel: Strabag + Berger Bohemia

Doba výstavby: 04/16 – 08/16

Cena díla: 184,5 milionů Kč bez DPH

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…