Ústecký kraj: Policie pořádá Den s kamiony

22.08.2016 9:40

Již pošesté se uskuteční preventivní akce „Den pro kamiony“, kterou pořádá Krajské ředitelství POLICIE ČR Ústeckého kraje, dálniční oddělení Řehlovice, ve spolupráci s oddělením BESIP - Ministerstva dopravy ČR a Odborem dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Ústeckého kraje dne 23. 8. 2016 od 9:00 hod. do 15:00 hod. na dálnici D8 v km 78 ve směru Ústí n. L. – Dresden (odpočívka čerpací stanice MOL).

Ústecký kraj: Policie pořádá Den s kamiony
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

Preventivní akce bude zaměřena na dodržování používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, dodržování povinností vyplývajících pro řidiče z mezinárodních dohod (Nařízení Rady ES č. 561/2006 a Nařízení EU č. 165/2014) a dodržování povinností při přepravě nebezpečných nákladů (ADR).

Vybraní řidiči, nejen kamionové a autobusové dopravy, budou mít možnost vyzkoušet si otočný simulátor kamionu, který je opět po roce v ČR a byl poskytnut německým DVR – German Road Safety Council, dále brýle simulující požití alkoholu nebo návykových látek a únavy, proběhne preventivní kontrola stavu a vybavenosti autolékárniček, řidiči i celá posádka si budou moci vyzkoušet poskytnutí první pomoci.  Přítomni budou mj. i pracovníci Státního odborného dozoru Odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Ústeckého kraje, kteří budou k dispozici pro odborné konzultace a dotazy řidičů.

Akce se rovněž zúčastní příslušníci z německé LKW Kontrollgruppe - PD DRESDEN.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…