V Jihočeském muzeu se dnes otevře "Příběh města Českých Budějovic"

27.10.2015 13:35

V úterý 27. října od 14 hodin je v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích na programu slavnostní otevření první části stálé expozice v úterý 27. října od 14 hodin je v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích na programu slavnostní otevření první části stálé expozice „Příběh města Českých Budějovic“. .

V Jihočeském muzeu se dnes otevře "Příběh města Českých Budějovic"
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích připravuje pro své návštěvníky první část stálé expozice s názvem Příběh města Českých Budějovic, která je věnována historii města.
Od 28. října se tedy mohou návštěvníci těšit na prohlídku zajímavých artefaktů, které nejen dokládají historické události od založení města, ale svým významem přesahují rámec jihočeského a dokonce i českého regionu. Své místo zde našly předměty z období gotiky, renesance a baroka včetně archeologických nálezů dokladujících příběh místa a města od doby několik tisíc let před naším letopočtem až do druhé poloviny 20. století.
Zapojení moderních interaktivních prvků v expozici umožňuje rozšíření možností v oblasti vzdělávání i zábavy. Expozice vznikla u příležitosti výročí 750 let od založení města České Budějovice.

více...http://www.muzeumcb.cz/program/stala-expozice/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…