V Pelhřimově otevřeli nově zrekonstruovaný Pavilon hematologie a transfuziologie tamní nemocnice

04.11.2015 20:25

Ve středu odpoledne se uskutečnilo slavnostní otevření nově zrekonstruovaného Pavilonu hematologie a transfuziologie Nemocnice Pelhřimov. Zúčastnil se ho i starosta Pelhřimova František Kučera.

V Pelhřimově otevřeli nově zrekonstruovaný Pavilon hematologie a  transfuziologie tamní nemocnice
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Modernizace a rozšíření provozů oddělení hematologie a transfuziologie a rovněž pracoviště hemodialýzy interního oddělení v pelhřimovské nemocnici je velkým plusem nejen pro pacienty, ale zároveň i pro zaměstnance. Ti navíc modernizací získali kvalitní pracovní zázemí,“ řekl starosta Pelhřimova, který zároveň s hejtmanem Kraje Vysočina MUDr. Jiřím Běhounkem či s ředitelem Nemocnice Pelhřimov Ing. Janem Mlčákem, MBA přestřihl pásku u nového pavilonu.

„Kapacity nového moderního pracoviště bude využívat nejen pelhřimovská nemocnice, ale již nyní připravujeme i úzkou spolupráci s Nemocnicí Jihlava a Nemocnicí Třebíč. V budoucnu pak informační systém zajistí přehled o stavu krevních zásob v celém Kraji Vysočina. V rámci jednoho projektu se nám podařilo zrekonstruovat i prostory pro dialýzu, protože dosud 20 let využívané pracoviště již nesplňovalo současné požadavky,“ přiblížil celkový záměr zřizovatele v tiskové zprávě Nemocnice Pelhřimov Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina.   

Celkové náklady na rekonstrukci a přístavbu pavilonu hematologie a transfuziologie a pracoviště hemodialýzy činily 81,3 miliónů korun. Investici spojenou se stavební částí projektu hradil zřizovatel nemocnice Kraj Vysočina. „Rozhodnutí Kraje Vysočina o investici do modernizace pavilonu je pro nás velkým přínosem. Společně jsme se pak s naším zřizovatelem podíleli na nákupu nové zdravotnické techniky a vybavení pracovišť,“ konstatoval ředitel Nemocnice Pelhřimov Jan Mlčák.

Zhotovitel stavby byla společnost PKS stavby, a.s. Žďár nad Sázavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…