Vysílací technika Panasonic zajistila živý přenos divadelního představení

20.12.2013 13:15

Profesionální kamery a vysílací zařízení Panasonic umožnily živé internetové vysílání divadelní hry z období bitvy o Anglii, „Jedna noc v listopadu“.

Vysílací technika Panasonic zajistila živý přenos divadelního představení
Foto: red
Popisek: Panasonic

Pro profesionální vysílací techniku společnosti Panasonic není živé vysílání po internetu žádnou novinkou. Tři dálkové kamery AW-HE120, dálkový ovladač kamer RP120 a řada profesionálních projektorů Panasonic umožnila divadlu Belgrade v anglickém Coventry vytvořit a sdílet představení „Jedna noc v listopadu“ s veřejností i mimo budovu divadla. Diváci z Velké Británie i z celého světa tak mohli shlédnout představení, jemuž předcházely rozhovory s autorem hry Alanem Pollockem a režisérem Hamishem Glenem a také vzpomínání pamětníků bombardování Coventry a záběry ze zákulisí divadla Belgrade.

Jednalo se o první živé internetové vysílání z divadla Belgrade, a technologie společnosti Panasonic tak proměnila sny ve skutečnost a hrála v něm klíčovou roli.

Použité technologie:

Panasonic AW-HE120 - integrovaná HD dálková videokamera

  • Hmotnost pouhých 2,72 kg a příkon 21 W při napájení 12 Vss (napájecí zdroj je součástí dodávky)
  • Dostupná ve dvou barvách (perleťová HE120W a matná černá metalíza HE120K) pro přizpůsobení prostředí instalace
  • Vestavěný dálkově ovladatelný čtyřpolohový ND filtr (jasný, 1/4, 1/16, 1/64) umožňuje pružné ovládání expozice v jasně osvětleném prostředí
  • Nově vyvinutý polohovací mechanismus spojuje vysokou citlivost se statickou přesností
  • Nízká hlučnost (NC, Noise Criteria) je udržována na hodnotě 35 pro snímání v prostředí citlivém na hluk jako jsou jazzové kluby a zasedací místnosti.
  • V kameře lze uložit až 100 přednastavených poloh a předvoleb nastavení, což ji činí ideální pro instalaci v těch nejnáročnějších prostředích
  • Jako standardní příslušenství je dodáván držák na strop s otočným zámkem. Kamera HE120 je také vybavena závitem pro montážní šroub stativu 1/4-20 a bezpečnostním popruhem pro použití s řadou systémů stativů a držáků.

Tato integrovaná dálková videokamera s polohovací hlavou vyniká kompaktním designem, který je o přibližně 60 % menší a lehčí než předchozí model AW-HE100. Její instalace je snadná díky možnosti připojení přes protokol IP. Je také vybavena výkonnějším 20x zoomem a 2,2 Mpx snímacím čipem U.L.T. 3-MOS, který podporuje rozlišení Full HD.

Panasonic AW-RP120 - dálkový ovladač kamer

  • Nově navržený ovládací panel
  • Plynulé ovládání otočení a náklonu pomocí joysticku
  • Paměťové funkce pro polohy a trasy
  • Funkce barevné úpravy obrazu
  • Flexibilní design systému díky připojení a ovládání přes protokol IP
  • Ukládání na kartu SD

Dálkový ovladač kamer AW-RP120G podporuje řadu systémů dálkových kamer Panasonic. Připojení přes protokol IP umožňuje jednoduchou a flexibilní konfiguraci rozsáhlých systémů ovládajících až 100 kamer a současné použití více ovladačů.

Nový joystick umožňuje vysoce citlivé ovládání otočení a náklonu a nově navržený ovládací panel nyní obsahuje ovladače nastavení barev.

Paměť předvoleb s novou funkcí dávkového načítání a pamětí tras šetří náklady na práci, protože umožňuje ovládání jednou osobou. Ovladač AW-RP120G je vybaven funkcí Paint a dalšími funkcemi k nastavení kamery. Vyhovuje široké škále profesionálních nároků a jedná se o ideální univerzální ovladač pro řadu aplikací, jako jsou společenské akce, konference, veřejná zařízení, svatby a vysílání.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 500 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 68 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2013. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…