Klaus: Temelín je vedlejší, s Rakouskem řešíme dálnice

25.10.2011 21:37

Prezident Václav Klaus uvedl, že při jednáních s Rakouskem už nejsou hlavním tématem hádky o elektrárnu Temelín, ale na pořadu dne je spíše řešení infrastruktury.

Klaus: Temelín je vedlejší, s Rakouskem řešíme dálnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

"Já myslím, že dálnice je hlavní téma, daleko hlavnější než Temelín," uvedl Klaus po schůzce s představiteli veřejného, podnikatelského a vědeckého sektoru Horních Rakous. "Není užitečné, abychom jen na sebe něco vykřikovali přes média a přes hranice. Zůstaneme u svých názorů, ale myslím, že se dají řešit ve velmi konstruktivním tónu," dodal.

Pár demonstrantů? To není názor regionu

Právě v Horních Rakousích má protiatomové hnutí jednu z nejsilnějších pozic v celé alpské republice. Na rozdíl od minulosti ale místní kritici atomu už na protest proti temelínské elektrárně nesvolávají větší demonstrace nebo neorganizují blokády hranic s Českem.

Skupinka asi deseti lidí ale využila dnešní návštěvy Klause v Rakousku a u honorárního konzulátu České republiky v Linci s transparentem protestovala proti Temelínu. Hrstku demonstrantů si u příjezdu všiml Klaus, který tuto formu protestu nepokládá za vyjádření názoru obyvatel regionu.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

12:24 Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

Ruský koncern Almaz–Antej v úterý 2. června seznámil ruskou i světovou veřejnost s výsledky svého v…