Beduíni prý unesli českou průvodkyni. Nesmysl, šlo jen o bakšiš, tvrdí Okamura

22.03.2012 14:39

Skupina beduínů na severu egyptského poloostrova Sinaj unesla prý v noci na dnešek českou průvodkyni turistů. Žena je už ale na svobodě. Jejího propuštění dosáhla k ránu jiná skupina beduínů, která únosce předala úřadům. Informoval o tom server Al-Džazíra a píší o tom všechna naše média. Tomio Okamura, viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, ale přišel se zcela opačným tvrzením a celou věc uvádí - podle svých slov - na pravou míru.

Beduíni prý unesli českou průvodkyni. Nesmysl, šlo jen o bakšiš, tvrdí Okamura
Foto: Mastertravelphoto.com
Popisek: Egyptský beduín, ilustrační foto

„Ozbrojení beduíni minulý týden blokovali v Egyptě základnu mezinárodních mírových sil, na které mezi stovkami dalších vojáků drželi i jednoho českého důstojníka. Ozbrojenci na Sinajském poloostrově se dohodli s egyptskou armádou o pokojném vyřešení svých požadavků. Beduíni obléháním základny nemířili na zahraniční vojáky, ale na egyptské vedení. Požadovali propuštění 13 svých lidí, kteří jsou v egyptských věznicích,“ vysvětluje okolnosti údajného únosu web Českého rozhlasu.


Ve skutečnosti prý chtěli jen bakšiš


„Dnes došlo ke kontaktu místních Beduínů s autobusem převážejícím české turisty na Sinajském poloostrově v Egyptě.  Podle informací obdržených od vedení cestovní kanceláře Exim Tours - naší členské CK, které jsme okamžitě kontaktovali, se v žádném případě nejednalo o únos.  Beduíni zastavili autobus převážející 12 českých turistů do hotelu a dožadovali se bakšišného. Delegátka cestovní kanceláře Exim Tours, doprovázející tuto skupinu, vystoupila z autobusu a celou situaci vyřešila během jedné hodiny. Z důvodu zajištění komfortu klientům cestovní kanceláře poslala autobus s klienty ihned do hotelu. Po vyřešení situace a zaplacení bakšišného pak byla po hodině dopravena za svými klienty do hotelu. Klientů cestovní kanceláře se to nijak nedotklo,“ píše svou verzi událostí Tomio Okamura.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …