Britský McDonald's dává dětem k jídlu knížku zdarma, Česko to čeká na podzim

13.01.2012 17:05

Fastfoodový řetězec má v Británii v plánu rozdat 9 milionů výtisků od oblíbeného spisovatele pro mládež Michaela Morpurga. Chce tak u dětí podpořit gramotnost.

Britský McDonald's dává dětem k jídlu knížku zdarma, Česko to čeká na podzim
Foto: photo.net
Popisek: McDonald's v Británii, ilustrační foto

Spolu s knížkou děti dostávají maňáska. Ten oznamuje, že chce pomoci rodičům uvést do života dětí příběh. Nabízené příběhy jsou ze série o farmě Mudpuddle od oblíbeného spisovatele knih pro mládež Michaela Morpurga, píše web Českého rozhlasu. 


Akce probíhá do 7. února. Je pro ni připraveno celkem devět milionů Morpurgových knih. Ty jsou u řetězce také na prodej bez jídla. 


Ne všichni však projevují nadšení. Ředitel kampaně dětské výživy Charlie Powell prohlásil, že v době epidemie dětské obezity jde o naprosto nevhodnou strategii marketingu.  


Na dotaz ParlamentníchListů.cz nám sdělila HR/ Communications Director McDonald´s Czech and Slovak Republic Drahomíra Jiráková, že se jedná o celoevropský projekt McDonald´s: „V měsících říjnu a listopadu 2012 bude v Čechách i na Slovensku v Happy Mealu místo hraček šestidílný cyklus knížek Úžasná planeta.“

 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …