Britský McDonald's dává dětem k jídlu knížku zdarma, Česko to čeká na podzim

13.01.2012 17:05

Fastfoodový řetězec má v Británii v plánu rozdat 9 milionů výtisků od oblíbeného spisovatele pro mládež Michaela Morpurga. Chce tak u dětí podpořit gramotnost.

Britský McDonald's dává dětem k jídlu knížku zdarma, Česko to čeká na podzim
Foto: photo.net
Popisek: McDonald's v Británii, ilustrační foto

Spolu s knížkou děti dostávají maňáska. Ten oznamuje, že chce pomoci rodičům uvést do života dětí příběh. Nabízené příběhy jsou ze série o farmě Mudpuddle od oblíbeného spisovatele knih pro mládež Michaela Morpurga, píše web Českého rozhlasu. 


Akce probíhá do 7. února. Je pro ni připraveno celkem devět milionů Morpurgových knih. Ty jsou u řetězce také na prodej bez jídla. 


Ne všichni však projevují nadšení. Ředitel kampaně dětské výživy Charlie Powell prohlásil, že v době epidemie dětské obezity jde o naprosto nevhodnou strategii marketingu.  


Na dotaz ParlamentníchListů.cz nám sdělila HR/ Communications Director McDonald´s Czech and Slovak Republic Drahomíra Jiráková, že se jedná o celoevropský projekt McDonald´s: „V měsících říjnu a listopadu 2012 bude v Čechách i na Slovensku v Happy Mealu místo hraček šestidílný cyklus knížek Úžasná planeta.“

 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …