Kolik stálo dostat Slováky do ulic? Účet je směšný, prý asi tisíc eur

16.02.2012 15:22

Organizátoři protestů Gorila, kterými žije celé Slovensko, dosud přiznali výdaje, lehce přesahující tisíc eur, což je něco kolem 25 tisíc korun. Píší to na svém oficiálním webu. Investovali prý do reflexních vest, vysílaček, nafty a zvukové aparatury.

Kolik stálo dostat Slováky do ulic? Účet je směšný, prý asi tisíc eur
Foto: Facebook
Popisek: Plakát skupiny Kauza Gorila na Facebooku

Například hned první mítink, který se konal 27. ledna v Bratislavě, kdy do ulic vyšlo přibližně dva tisíce lidí, stál prý méně než 100 eur. Nejdražší byla podle organizátorů demonstrace 10. ůnora. Stála 448 eur, za reflexní vesty, vysílačky, naftu a zvukovou aparaturu.


Velká položka v rozpočtu jsou i náklady na práci zdravotnické služby při únorové demonstraci. Použité peníze šly prý z kapes organizátorů a různých příspěvků. Na svých stránkách organizátoři protestů Gorila slibují, že budou i nadále zveřejňovat informace o svých výdajích, také by se na webu měly začít objevovat faktury v elektronické podobě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …