Extrémní video. Novinář Kmeťo na něm těžce dýchá a silně kašle. Následně umírá

29.10.2020 10:37

Na sociálních sítích se v pondělí objevilo video blogera, publicisty a moderátora romského rádia R1 Jozefa Kmeťa (+47), který zdůrazňoval potřebu chránit se před onemocněním COVID-19. Novinář, který byl sám virem nakažen, krátce po zveřejnění tohoto videa zemřel. Na sanitku měl čekat dvě hodiny.

Extrémní video. Novinář Kmeťo na něm těžce dýchá a silně kašle. Následně umírá
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Publicista Jozef Kmeťo

Anketa

Kdo nakonec urve vítězství v amerických prezidentských volbách?

13%
hlasovalo: 4499 lidí
„Jožka po tomto videu zemřel. Dvě hodiny čekal na sanitku a podotýkám, že se to stalo v Bratislavě. Kde jsou ti všichni zdravotníci?" cituje Pravda.sk rodinu.

Posléze se objevily pochybovačné statusy na sociální síti. Kmeťo si podle videa zavolal záchranku, protože se jeho dýchání výrazně zhoršilo. V téměř tříminutovém videu kašle, těžko dýchá a jen s obtížemi dokončuje věty.

„Nikdy se nenechte ovlivňovat lidmi, kteří nevěří na koronavirus. Živým příkladem jsem já. Poveze mě sanitka do nemocnice, protože se moje dýchání velmi zhoršilo a odveze mě na infekční oddělení," vysvětlil v úvodu videa Kmeťo. Ten nakonec podle manželky skonal přímo v sanitce.

Anketa

Myslíte či víte, že jste prodělali covid-19?

50%
hlasovalo: 8870 lidí
Podle mluvčí operačního střediska záchranné zdravotní služby Aleny Krčové Kmeťo sanitku nechtěl. „Pacient volal na tísňovou linku 155 v 7:02. Stěžoval si na teploty, které trvají několik dní, kašel a bolest průdušek. Uvedl, že mu lékař poradil kontaktovat tísňovou linku, aby se poradil. Sanitku nechtěl, dokonce řekl, že ho manželka odveze autem do nemocnice, že cestu zvládne," popsala pro Pravdu.sk Krčová. Operátorka ho podle ní na závěr poučila, aby se v případě zhoršení stavu okamžitě ozval.

„Z vlastní iniciativy potom kontaktovala infekční oddělení, aby pacienta čekali. V 7:35 operátorka zavolala pacientovi, aby se přesvědčila, zda je na cestě do nemocnice. Zvedla to manželka a poté, co si operátorka vyžádala pacienta k telefonu, rozhodla, že okamžitě vyšle záchranáře, aby ho odvezli do nemocnice. V 7:41 výzvu přijala posádka rychlé záchranné služby. Jelikož se jednalo o pacienta s rizikem onemocnění COVID-19, posádka si musela obléct speciální ochranné prostředky, což zabralo delší dobu. Na adresu dorazila krátce po osmé hodině, " upřesnila Krčová.

„Odkaz blogera Kmeťa pro každého, kdo ještě pochybuje ... za 6 hodin po natočení tohoto odkazu zemřel. RIP, " zareagoval premiér Slovenska Igor Matovič.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…