Itálie znovu na kolenou. Téměř 30 tisíc nakažených za den, stovky mrtvých

29.10.2020 18:38

Druhá vlna pandemie koronaviru zasahuje různá místa Evropy. Jedním z nejpostiženějších se znovu stává Itálie. Zprávu o aktuálních problémech přineslo ve čtvrtek odpolední tamní ministerstvo zdravotnictví.

Itálie znovu na kolenou. Téměř 30 tisíc nakažených za den, stovky mrtvých
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Celkový počet mrtvých v Itálii činil v říjnu 38 122 lidí a celkový počet infikovaných dosáhl hranice 616 595.

Itálie podle tohoto resortu zaznamenala za posledních 24 hodin rekordních 26 831 nových případů nákazy koronavirem a 217 úmrtí. Ukázala to denní statistika zveřejněna ve čtvrtek italským ministerstvem zdravotnictví.

Údaj o denním počtu nových případů infekce je nejvyšší od začátku pandemie, přičemž úmrtí je od úterý 27. října každý den nad dvě stovky. Takovou úroveň v počtu obětí měla země naposledy v polovině května. Uvedla to tisková agentura DPA s odvoláním na ministerstvo.

Dalším znepokojujícím trendem je nárůst pacientů na jednotkách intenzivní péče. Jen za čtvrtek jejich přibylo 1651, což je přírůstek o 7,5 procenta oproti předchozímu dni a o 66 procent v průběhu týdne. Celkový počet mrtvých v Itálii je 38 122 a celkový počet infikovaných dosáhl hranice 616 595.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…