Jablonečtí se budou očkovat v Městské hale

26.01.2021 20:43

Zároveň pro zájemce, zejména z řad seniorů a imobilních lidí, zřídí město registrační místo v jabloneckém Eurocentru, které budou doplňovat dvě informační telefonní linky. Záměr, který představil David Mánek (ANO), náměstek primátora pro sociální a zdravotní oblast, schválila rada. V centru by se mělo očkovat až tisíc lidí denně.

Jablonečtí se budou očkovat v Městské hale
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti Covid 19

Anketa

Měl by Milan Hnilička odejít z čela Národní sportovní agentury?

76%
24%
hlasovalo: 5406 lidí
„V jabloneckém okrese bude třeba zajistit podání přibližně 100 tisíc očkovacích dávek a jsem přesvědčen, že z mnoha důvodů je správné, aby se tento proces odehrával v rámci stávajícího zdravotního systému, v nemocnici a v ordinacích praktických lékařů. Externí očkovací centrum chápu jako potřebné mimosystémové posílení očkovacích kapacit a v rámci pracovní skupiny města jsme se shodli, že je třeba jít i touto cestou,“ sdělil David Mánek.

Pro obsloužení zájemců o pomoc s registrací v centrálním registračním systému (CRS) budou v jabloneckém Eurocentru vytvořeny zvláštní provozní podmínky a lidem se zde budou denně od 9 do 15 hodin věnovat recepční. Provoz informačních linek budou zajišťovat sociální odbor magistrátu a Eurocentrum.

Sousední Liberec ve spolupráci s příspěvkovou organizací Komunitní středisko Kontakt Liberec od pondělí 25. ledna začal nabízet seniorům pomoc při registraci na očkování a odvoz do očkovacího centra. Služba je bezplatná a určena seniorům přes osmdesát let.

„Záleží nám na tom, aby senioři, kteří už mají nebo brzy budou mít na očkování nárok, mohli snadno využívat dostupnou službu přímo ve svém městě. Smyslem je pomoci starším spoluobčanům, z nichž někteří se můžou ocitnout v situaci, kdy si nebudou vědět rady s tím, jak se na očkování registrovat," uvedl liberecký primátor Jaroslav Zámečník.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…