Jehly a stříkačky pro očkování přijdou z Číny

12.01.2021 22:36

Česko čeká na injekční stříkačky z Číny. V pořadu rádia Impuls to potvrdil hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO). Stát vakcínu proti koronaviru dodává zatím bez potřebného zdravotnického materiálu, uvedl také.

Jehly a stříkačky pro očkování přijdou z Číny
Foto: archiv politika
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO)

Anketa

Odejde Donald Trump jako směšná figura?

19%
81%
hlasovalo: 8507 lidí
Například jehly a stříkačky tak česká vláda plánuje nakupovat v Číně. Vondrák ve vysílání prohlásil, že v jeho regionu problém s nedostatkem zdravotnického materiálu zatím není. V Moravskoslezském kraji se slovy hejtmana začne očkovat ve středu první dodávkou vakcíny od firmy Moderna.

„Je to 8 400 dávek, takže předpokládám, že všechna zdravotnická zařízení mají k dispozici potřebný materiál. Pokud není, tak to budeme muset řešit v rámci státních hmotných rezerv. Zatím ale nezaznělo, že by někdo tento materiál neměl," uvedl Vondrák s tím, že pokud by čínská zakázka neproběhla, mohly by jehly a stříkačky brzy chybět.

Vondrák se také vyjádřil k malému zájmu o očkování u zaměstnanců domovů pro seniory. Připomněl, že se jim to nařídit nedá. Sám věří, že k tomu pomůže kampaň na podporu očkování proti koronaviru. „My sami si v kraji chceme takovou kampaň uspořádat. Je potřeba zaplašit všechny dezinformační zprávy, které se objevují na různých sociálních sítích, protože to je podle mě to největší negativum," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…