Kolabující systém registrace očkování rozčílil europoslance, nefungoval ani jeho babičce. Babiš kontroval, že nešel pět minut

15.01.2021 13:08

Systém registrace očkování je prý skandální, reaguje pirátský europoslanec Mikuláše Peksa na dnešní kolabující web, pomocí kterého se desítky tisíc seniorů neúspěšně pokoušely přihlásit na vakcinaci. Systém spadl jen pár minut po spuštění, lidé si stěžovali, že jim nechodí SMS zprávy s PIN kódy, a navíc se nedařilo dovolat ani na linku 1221. Mezi nimi i europoslancova babička.

Kolabující systém registrace očkování rozčílil europoslance, nefungoval ani jeho babičce. Babiš kontroval, že nešel pět minut
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Očkování proti covidu

Anketa

Kdo ze jmenovaných chybí ve vysoké politice nejvíc?

hlasovalo: 6032 lidí
Na nepřipravenost Česka upozorňovala už na konci minulého roku europoslankyně Markéta Gregorová. „Vláda až teď v prosinci zjistila, že budou potřeba také jehly, stříkačky, materiál k ředění, a začínají se nakupovat až teď, i když se mohlo nakupovat už v létě,“ řekla den před Vánoci.

„Rádi státu pomůžeme, když si neví rady. Ale dělat si to pod pokličkou, vytvořit nefunkční systém a nechat seniory na pospas nefunkční rezervační stránky, to už je i na Babiše moc,“ uvedl v prohlášení Peksa.

„Systém vypadl na pět minut, ale zkrátka to funguje. Můžete se zbláznit,“ omlouval premiér před novináři výpadky rezervačního systému na brífinku po jednání se starostou Prahy 1. „Média hned říkají, že něco kolabuje. Tak já chci říct, že dnešní den je pro operátory stejný provoz jako na silvestra. Je tam čtyřicet tisíc SMS zpráv, které odcházejí, a bylo by dobré, kdybychom to vnímali objektivně,“ zdůraznil.

Babiš také nezapomněl připomenout, že dodávky vakcín si sám hlídá a stejně tak si hlídá i to, kolik lidí už je naočkováno. „Protože Evropská komise se nás pořád ptá, kolik jsme jich naočkovali. Je to velká výzva, děkuji všem, kteří se na tom podílejí. Spolupracujeme velmi dobře, uděláme maximum pro to, abychom nejohroženější skupinu našich spoluobčanů co nejdříve naočkovali,“ ujistil opakovaně premiér na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…