Lidovci chtějí žádat o pomoc u sousedů. Situace s covidem se vymyká

10.01.2021 20:33

KDU-ČSL v čele s Marianem Jurečkou vyzvala premiéra Andreje Babiše, aby požádal okolní státy o pomoc. Podle zástupců opozice je situace v řadě krajů kritická.

Lidovci chtějí žádat o pomoc u sousedů. Situace s covidem se vymyká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marián Jurečka

Anketa

Jaký trest navrhujete pro podniky a živnostníky, kteří mají otevřeno navzdory zákazům?

hlasovalo: 14311 lidí
„Vyzýváme premiéra Babiše a ministra zdravotnictví Blatného, aby se okamžitě a se vší vážností začali zabývat kritickou situací ve zdravotnictví a v sociálních službách. V souvislosti s prudkým nárůstem nemocných je situace v řadě nemocnic dále neudržitelná. Na mnoha místech chybí zdravotnický i pomocný personál a zdravotníci jsou už zcela vyčerpaní. Navíc v řadě krajů začínají chybět lůžka nebo se velmi brzo dostanou na hranu kapacity,“ poukazuje na současnou situaci ve zdravotnictví a sociálních službách předseda lidovců.

„Premiér by měl požádat okolní země o pomoc s přijímáním pacientů z České republiky nebo o případné poskytnutí zahraničních zdravotníků, kteří by nám pomohli současnou situaci zvládnout,“ vyzval Andreje Babiše místopředseda KDU-ČSL Tomáš Zdechovský, podle kterého vyčerpaným zdravotníkům navíc ubírá sílu i zmatený postup vlády při očkování zdravotního personálu.

Proti stávajícím opatřením, a rovněž proti svobodě odmítnout očkování pro změnu v neděli demonstrovalo významně zaplněné Staroměstské náměstí. „Na této demonstraci vyhlásíme otevření České republiky. Nebudeme respektovat vládní opatření, která nefungují, ale naopak zapříčinila daleko vražednější pandemii chudoby, nezaměstnanosti, krachujících firem a nevzdělanosti,“ avizovali již dopředu organizátoři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…