Na Slovensku se to s koronavirem začíná vymykat

12.12.2020 11:36

Národní centrum zdravotních informací (NCZ) informovalo, že za pátek u našich východních sousedů přibyly téměř 4 tisíce prokázaně nakažených. Počet úmrtí stoupnul o šestadvacet. Tamní lékařský personál udělal na sklonku pracovního týdne necelých 18 tisíc testů. Situace na Slovensku je přitom mnohem radikálnější. Vláda tam dokonce zvažuje zákaz vycházení během Vánoc.

Na Slovensku se to s koronavirem začíná vymykat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Magistrát hlavního města Prahy představil Mobilní laboratoř – nový krok v systému testování na onemocnění COVID-19

Pandemická komise podle zveřejněných výstupů navrhne slovenskému  Ústřednímu krizovému štábu zákaz vycházení. Ten by měl být podobný jako před celoplošným testováním. Vycházet by se mohlo jen za účelem cestování do práce či například na nákup potravin. Důvodem je velmi vážná situace kolem koronaviru a zvyšující se počet hospitalizací. Po jednání Pandemické komise vlády SR to uvedl ministr zdravotnictví Marek Krajčí (OĽaNO).

„Čím později to zavedeme, tím déle musí trvat, abychom se dostali k nějakým pozitivním číslům, která umožní uvolnit opatření,“ komentoval ministr, přičemž zdůraznil, že pandemická komise je pouze poradním orgánem. Finální rozhodnutí má v rukách vláda Igora Matoviče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…