Nadstandardní sádra? V některé nemocnici pár korun, jinde víc než 2000

04.07.2012 20:56

S počátkem letošního ledna si lidé mohou připlácet za takzvané nadstandardy v lékařské péči. Jak píše server novinky.cz, pacienti si navíc mohou díky specifické webové stránce Čekacídoby.cz srovnat ceny za jednotlivé příplatkové služby.

Nadstandardní sádra? V některé nemocnici pár korun, jinde víc než 2000
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice Na Bulovce

Zatímco třeba jedna nemocnice za odlehčenou sádru účtuje 73 korun, jiná dokonce 2100 korun. Cenově nejvstřícnější je k pacientům podle srovnání Fakultní nemocnice Na Bulovce, nejdražší Nemocnice Boskovice.

Zmíněný server pak zájemcům nabízí i srovnání v jednotlivých krajích celé republiky. Vedle cen za jednotlivé nadstandardy stránky nabízí i přehledy čekacích dob na jednotlivé operace či vyšetření.

„Do našeho přehledu jsme zahrnuli nejaktuálnější dostupná data, která nemocnice poskytují. Z naší databáze leckdy zjistíte velmi zajímavé informace. Například to, že za kvalitní oční čočky někde zaplatíte o stovky korun více než v jiné nemocnici,“ uvedl pro ČTK spoluautor projektu Tomáš Haškovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…