Nedivím se, že veřejnost má k vakcíně malou důvěru, řekl exministr zdravotnictví

08.12.2020 9:37

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura zveřejnil na svém youtube kanále video s posledními aktualitami. Ve videu hovořil s europoslancem SPD a bývalým ministrem zdravotnictví Ivanem Davidem a tématem bylo očkování proti koronaviru. „Vzhledem k neprůhlednému jednání, jakým se EU chová, se ani nedivím, že veřejnost má k vakcíně malou důvěru,“ uvedl Ivan David.

Nedivím se, že veřejnost má k vakcíně malou důvěru, řekl exministr zdravotnictví
Foto: Repro Facebook
Popisek: Šéf SPD Tomio Okamura a europoslanec Ivan David

„Evropská unie si dělá zásluhy z toho, že nakupuje pro celou Evropu vakcínu, ale podle mého názoru je to naprosto nepřijatelná věc, protože zvýhodňuje některé firmy, kterým platila vývoj a výzkum vakcíny a nyní jim zajišťuje obrovský odbyt za zcela neprůhledných podmínek. Jedná se v podstatě o korupční jednání,“ uvedl Ivan David s tím, že vzhledem k neprůhlednému jednání, jakým se EU chová, se ani nediví, že veřejnost má k vakcíně malou důvěru.
 

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19?

27%
62%
hlasovalo: 34305 lidí
„Je docela možné, že je ta vakcína výborná, nicméně to ověřování, které proběhlo, víme, že může být prováděno také v intencích zájmu velké zahraniční firmy. Já jsem pracoval ve výzkumu psychofarmak a vím, jak mohou některé vlivné firmy manipulovat závěry výzkumu. Prostě vynechají některé informace, které neprospívají prodeji produktu, a to může vést k tomu, že veřejnost není dostatečně informována. Takže já se vůbec nedivím odporu vůči této vakcíně,“ řekl europoslanec. 
 
Podle něj by měla existovat větší soutěž mezi firmami. „A netvrdil, že to může být právě ta jediná firma. Protože laboratoří, které vyvíjely vakcínu proti koronaviru, je celá řada. Měli bychom se zamyslet nad přiměřeností způsobu očkování, myslím jeho nasazení v populaci, protože se nejedná o dýmějový mor, o pravé neštovice nebo takovéto nemoci s obrovskou smrtností. Tím nechci nějak podceňovat koronavirus, ale myslím si, že má být přihlédnuto k tomu, že se jedná o závažné onemocnění, ale nesrovnatelné s těmi onemocněními, které poprvé byly předmětem vakcinace v historii,“ uzavřel toto téma David. 
 
Tomio Okamura znovu připomenul, že hnutí SPD jasně říká, že je proti povinnému očkování a trvá na tom, aby nebyly osoby, které odmítnou očkování, diskriminováni. S tímto návrhem přišla poslankyně Karla Maříková. Ve Sněmovně to však o hlas neprošlo. „Já to vnímám jako problém, kdyby vláda hnutí ANO skutečně měla čisté svědomí, tak by ten náš pozměňující návrh prošel,“ dodal Okamura. 
 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…