Nemocnice Motol: 100 procent nejtěžších případů nemá očkování, jsou na přístrojích. „Ať si platí stovku na den,“ reagovala žena

08.11.2021 15:21 | Ze sítí

Ředitel Fakultní nemocnice Motol v Praze Miloslav Ludvík promluvil ke zhoršující se koronavirové situaci v zemi. Oproti minulému týdnu se počet covid pacientů v nemocnici zdvojnásobil. „A každý, kdo si myslí, že vypije dost slivovice a vyhne se tak covidu, tak se hluboce mýlí,“ varoval Ludvík. Krom toho nemocnice vydala statistiky s přehledy. Ty jsou poměrně šokující zejména v poměru mezi neočkovanými pacienty a průběhem onemocnění.

Nemocnice Motol: 100 procent nejtěžších případů nemá očkování, jsou na přístrojích. „Ať si platí stovku na den,“ reagovala žena
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf motolské nemocnice a kandidát na senátora Miloslav Ludvík z ČSSD

Anketa

Bude Pekarová Adamová lepší předsedkyní Sněmovny, než byl Vondráček?

3%
95%
hlasovalo: 19114 lidí
Stav, který se motolská nemocnice rozhodla uveřejnit, se vztahoval ke dni 4. listopadu. Podle pražské nemocnice je u nich celkem 57 pacientů s onemocněním covidem. „Naprostá většina hospitalizovaných je neočkována!" uvedli zástupci fakultní nemocnice s tím, že 100 procent nemocných v nejtěžším stavu s podporou funkce plic je neočkováno. Za prohlášením byl dokonce červený vykřičník pro ještě důraznější apel.

Dobře míněný ukazatel se však mezi uživateli twitteru minul účinkem. Většina diskutujících, kteří jsou ukryti za přezdívkami, nikoli svými jmény, z něj měla legraci.

„Co kdyby si zaplatili pobyt v nemocnici ze svýho? On by stačil ten poplatek 100 korun denně, který se zbytečně zrušil," napsala jedna z nich. „Proč nenapíšete rovnou počty očkovaný / neočkovaný? Naprostá většina je pro vás 51%? 60%? Proč nenapíšete třeba věk nejmladšího pacienta? Nebo je to jen tweet na žádost vlády na propagaci očkování?" napsal další. Ani on se nepodepsal.

Velký vizionář, jak sám sebe označuje, doplnil, že očkování snižuje šanci na hospitalizaci asi desetkrát.

Tweet FN Motol

„A taky dejte ven, že ti lidé, kteří tam leží, jsou 65+ a mají další přidružený nemoci, ale to už nikdo neřešíte. Jen plivete po neočkovaných," rozzlobila se jistá Rebecca.

Podobných tweetů bylo mnoho.

Miloslav Ludvík už dříve nabádal k využití protilátkových koktejlů proti covidu, a to pro všechny občany od dvanácti let. Lidé, kteří koktejl dostanou, neskončí na JIP a pravděpodobně ani v nemocnici, ale zhruba čtyři měsíce po aplikaci se doporučuje lidem nechat se očkovat. „Každý, kdo si myslí, že vypije dost slivovice a vyhne se tak covidu, se hluboce mílí,“ varoval Ludvík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…