Premiér vypustil video. V hlavní roli jehla, vakcína a Angela Merkelová

03.01.2021 10:47

Premiér Andrej Babiš v sobotu večer informoval prostřednictvím svého kanálu na Youtube.com o dění kolem šesté dávky vakcíny proti koronaviru. Poměrně precizně sestříhaný záznam ukázal laikům i odborníkům detailní pohled do zákulisí. Jak předseda kabinetu sdělil pro PL, „kratší verze níže uvedeného videa bude rovněž v pravidelném nedělním cyklu s názvem Čau, lidi."

Premiér vypustil video. V hlavní roli jehla, vakcína a Angela Merkelová
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Andrej Babiš přibližuje rozsah počtu dávek ve vakcíně proti koronaviru

Anketa

Co byste chtěli, aby se znovu otevřelo?

4%
2%
3%
hlasovalo: 16811 lidí
„Jak možná víte, začalo to informací od ředitele Ústřední vojenská nemocnice a jeho kolegů, kteří mě už 28. 12. informovali, že z lahvičky běžně natáhnou namísto pěti dávek vakcíny plných šest dávek, a že Izrael a americká FDA, čili Úřad pro kontrolu potravin a léčiv, to už dávno schválili," uvádí premiér k danému videu.

Ten následně kontaktoval předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyen a kancléřku Angelu Merkelovou, která měla do konce roku 2020 předsednictví, a požádal je, aby se EU zachovala stejně jako Izrael a Spojené státy.

Než se tak stane, české Ministerstvo zdravotnictví už 29. 12. 2020 v 19:30 oficiálně povolilo, že se na našem území může používat 6. dávka.

Co to znamená? Podle Andreje Babiše hodně. „Z těch téměř osmi milionů dávek, které jsme objednali od Pfizeru, by mohlo být až 9,6 milionu dávek. Plánovaných 326.625 vakcín na leden by se mělo díky 6. dávce navýšit o 65.325 vakcín, pokud to budou dělat šikovní lékaři a sestřičky. Což budou. Máme skvělé lékaře a sestry, takže celkově to v lednu bude 391.950 dávek vakcíny," dodává s tím, že „znovu upozorňuju všechny, kdo mi píší a ptají se na Izrael, Spojené státy nebo Velkou Británii, že Česká republika si stejně jako všechny země EU objednává všech 5 druhů vakcín od EU a ta je dodává všem zemím EU. Jak víte, tak Izrael ani Spojené státy a už ani Velká Británie nejsou v EU."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…