Ředitel Kabátek odvolal tři manažery IT

07.10.2015 13:19

Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Zdeněk Kabátek dnes odvolal z funkcí tři zaměstnance na různých stupních řízení Úseku informačních a komunikačních technologií VZP. Důvodem jsou pochybnosti týkající se možného střetu zájmů v návaznosti na pozice, které doposud zastávali.

Ředitel Kabátek odvolal tři manažery IT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ředitel VZP Zdeněk Kabátek

Ředitel Kabátek se tak rozhodl s cílem jednoznačně vyloučit jakékoliv pochyby týkající se veřejných zakázek IT, které nyní probíhají či budou v budoucnu vyhlašovány. Všichni odvolaní ve VZP zatím nadále zůstávají.

„Jde o preventivní krok, aby nemohly být žádným způsobem zpochybňovány současné a budoucí zakázky. Co se týče zakázek z minulosti, nehodlám dělat ukvapené závěry a s případnými dalšími kroky počkám na výsledky plošného auditu, který jsem už v pondělí nařídil provést,“ řekl Kabátek.

Nařízená vnitřní kontrola se týká všech zakázek IT od roku 2006. Kabátek se stal ředitelem VZP v prosinci 2012. Pochybnosti týkající se případného střetu zájmů některých zaměstnanců VZP spadají prakticky výhradně do období před jeho nástupem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…