Setkání na Hradě: Zeman a šéflékař Kubek řešili situaci i petici

10.04.2013 16:14

Senátor Vladimír Dryml se dnes společně s šéfem České lékařské komory Milanem Kubkem sešel s prezidentem Milošem Zemanem. Tématem zhruba dvouhodinového jednání byla současná situace ve zdravotnictví a cesty jejího řešení.

Setkání na Hradě: Zeman a šéflékař Kubek řešili situaci i petici
Foto: Radim Panenka
Popisek: Senátor Vladimír Dryml a Miloš Zeman při kontaktní kampani v Královéhradeckém kraji

"Hovořili jsme o důvodech petice, která má v současné době více než 80 tisíc podpisů, samozřejmě jsme projednávali také aktuální dění ve zdravotnictví," řekl ParlamentnímListům.cz senátor Dryml po návratu ze schůzky.

Petice občanů za zachování fungujícího zdravotnictví mimo jiné klade důraz na to, že žádají, aby byla zachována dostupná kvalitní zdravotní péče, která je nyní ohrožena neodpovědnými kroky vlády a ministerstva zdravotnictví. Podepisuje se již několik týdnů.

Ovšem rozhodně to není jediná aktivita, která se v souvislosti se zdravotnictvím děje. Nedávno také 39 senátorů napříč celým politickým spektrem podalo  k Ústavnímu soudu návrh na zrušení tzv. úhradové vyhlášky, který s využitím informací AČMN vypracovala Česká lékařská komora.

"I proto zřejmě prezident Zeman svolal tuto schůzku a dodržel svůj slib, který zazněl při jeho inauguraci - tedy že bude prostředníkem mezi lidmi. Mimo jiné tak zaznělo to, že by se měla uskutečnit jakási obdoba tripartity, na níž by jednal pan prezident České lékařské komory Milan Kubek, ministr Leoš Heger a případně další osoby. Nyní bude záležet na ministrovi, zda na tento návrh přistoupí," uvedl ještě Dryml s tím, že byl velmi mile překvapen vstřícností a konstruktivitou jednání prezidenta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: ahe

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…