,,Ahoj Andreji... Ahóóój" Nezvyklé VIDEO Andreje Babiše, kde nakopl Kalouska. Bylo u toho zvíře. A cigáni...

27.11.2017 11:17

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se ve svém cyklu otázek Pojď do mě! vyjádřil nejen k současné politické scéně, ale i k nepracujícím Romům.

,,Ahoj Andreji... Ahóóój" Nezvyklé VIDEO Andreje Babiše, kde nakopl Kalouska. Bylo u toho zvíře. A cigáni...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš

„Ahoj Andreji. Já a moje kočička ti moc fandíme. Udělej tam konečně pořádek v tom Parlamentu, ať to za něco stojí. Ahój,“ svěřil se Babiš s videem na svém facebookovém profilu. Na něm je muž ležící na kanapi a držící kočičku. 

„Jirka s kočičkou chce, abych udělal pořádek ve Sněmovně. No, snadný to nebude. Většinový systém jen tak neprotlačíme, a když se tam teď dostalo devět stran, bude to asi často boj…“ napsal k tomu Babiš.

Ve videu pak ještě Babiš dodává: „Ahoj. Tak díky za vzkaz. Kočička je úžasná. Já mám rád zvířata. Tak s tím pořádkem v parlamentu to samozřejmě nejde, protože občané rozhodli ve volbách, no a bohužel zase tam nalezl ten Kalousek a ještě jedno menší hnutí, Starostů. Takže je tam 9 stran a hnutí a je tam nějaký jednací řád a nějaká pravidla. Rád bych to změnil, ale na to ještě nemám sílu,“ dodal Babiš s tím, že to nezačalo úplně dobře. „Demagogie hlavně Kalouska jsou neuvěřitelné, ale musíme to nějak vydržet. Představa, že tam budeme takhle čtyři roky s některými lidmi, je úděsná, ale budeme makať. Tak se měj hezky a pozdravuj kočičku. Čau.“

V dalším videu se Babiše ptá mladý muž na nepracující Romy. „Co si myslíte o nepracujících Romech neboli cigánech? A jestli jste rasista, nebo nejste rasista?“ zeptal se. A Babiš odpověděl: „Rasista určitě nejsem. Mám samozřejmě přátele v celém světě, pracoval jsem pět let v Maroku. Určitě o tom to není. Problematika Romů i jiných lidí, kteří u nás berou dávky na děti a mají tolik peněz od státu, že nechtějí pracovat, i když by mohli. Lidé, kteří mohou pracovat, a nepracují, by měli jít do práce a jejich děti do školy,“ poznamenal Babiš s tím, že on sám by rád tuto problematiku řešil.

Na svém facebookovém profilu pak Babiš sdílel také příspěvek, kde popisoval svoji práci za celý týden:

Ahoj lidi, dneska jsem se díval na ČT24 a tam si jeden pán stěžoval, že se prý málo snažím. Nevím, jestli to víte, ale celý týden jsem makal na výběru nových ministrů. Ještě dneska snad dořeším poslední resort: školství. Mám za sebou desítky konzultací a schůzek, abych si byl jistý, že lidé, které představím, budou ze všech možností, co jsem měl, opravdu ti nejlepší. Měli jsme na každý resort víc kandidátů a nebylo lehké vybrat toho správného. Kritéria pro výběr mám jasná: ministr má být hlavně schopný organizátor, mít jasnou vizi, co chce s resortem udělat, a musí si umět vybrat ty správné lidi k sobě. Schválně jejich jména nezveřejňuju hned teď. Vím totiž, že je média okamžitě začnou rozebírat a budou se je snažit znemožnit. Našemu hnutí neměřila nikdy stejným metrem jako ostatním stranám.

Ve středu končí éra premiérů tradičních politických stran, pan Sobotka podá demisi. Mohla to být nejúspěšnější vláda od revoluce, kdyby nám naši koaliční partneři nebodli kudlu do zad.

Jak už víte, poslanci zvolili našeho Radka Vondráčka jako předsedu Sněmovny, v tajné volbě dostal krásných 135 hlasů. Radek byl v minulém období náš hlavní tank, který prosazoval protikorupční zákony. Že se podařilo zvolit do čela Sněmovny právě tohoto člověka, je pro mě symbol nové éry. Nebo aspoň možnosti, že by nová éra mohla začít. Stejně symbolické je, že ho nepodpořila žádná strana tzv. „Demokratického bloku“.

ODS se už několik let chlubí, jak je očištěná od kmotrů, tak jsem pana Fialu vyzval napřímo a chlapsky, ať to dokáže ve vládě a jde s námi makat. Dohromady bychom dali většinu 103 hlasů, sedli bychom a udělali společný program, ve kterém by byly hlavní investice, růst platů, důchodů a jistota, že neporostou daně, naopak, že se některé budou snižovat. Je v téhle zemi někdo, kdo by si to nepřál? Když jsem tuhle výzvu panu Fialovi dal na Facebook, stal se z ní vůbec nejlajkovanější příspěvek za poslední dobu.

Kdyby to ale s ODS nevyšlo, brečet nebudeme. Podle nejnovějšího průzkumu by 44 procent lidí mělo rádo menšinovou vládu, kterou už mám připravenou – pokud se ostatní strany na správě naší země fakt nechtějí podílet.

Takže tak. Ekonomika šlape, Ministerstvo financí zveřejnilo zprávu, že jsme dokonce nejlépe hospodařící země Evropské unie, no a na Mikuláše mě pan prezident má jmenovat premiérem a já jsem připravený s menšinovou vládou odborníků, makáme na programovém prohlášení a budeme se snažit přesvědčit poslance, že pokud nám nechtějí vyslovit důvěru, tak ať nás aspoň tolerují. Chceme začít hned pracovat. Státní správa je ve špatném stavu, je přebujelá a neefektivní. Nechci, aby lidi trávili Vánoce s pocitem, že se politici nedomluvili. Ostatní strany můžou kontrolovat, co budou chtít. Pořád jsme ale ještě ochotní k většinové vládě s někým, kdo to bude myslet vážně a s kterým najdeme společný průsečík v programech. Myslím, že víc už jsem ze své strany udělat nemohl.

Tady na Čapáku je krásně, užijte si zbytek neděle a za týden vám zase napíšu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…