„Alláhu Akbar!“ Rozzuření islamisté řádili v kostele. Tentokrát ve Vídni

02.11.2020 17:49

Desítka islamistických vandalů v pátek zpustošila kostel svatého Antonína ve Vídni. Pachatelé měli křičet Alláhu Akbar a poničit několik lavic a zpovědnici. Podle policie mělo jít o skupinu tureckých mladíků, kteří předtím demonstrovali na přilehlém náměstí. Tato skupina se navíc měla za poslední měsíce dopustit hned několika nábožensky motivovaných činů.

„Alláhu Akbar!“ Rozzuření islamisté řádili v kostele. Tentokrát ve Vídni
Foto: repro Twitter
Popisek: Záběry z policejní razie v Nice

Server Novinky.cz informuje o incidentu z minulého týdne, kdy rozzuřený dav ve Vídni zdemoloval vybavení kostela svatého Antonína. Celý incident je podle policie zaznamenaný na kameře. Policie z vandalismu podezřívá skupinu tureckých mladíků, kteří měli před samotným činem shromáždění na nedalekém Reumannplatzu.

Policisté díky kamerám znají totožnost několika členů skupiny i díky tomu, že již na náměstí docházelo k potyčkám, házení petard a provolávání Alláhu Akbar. Tato skupina mladíků navíc podle policie má na svědomí již několik incidentů včetně „ideologicky motivovaného“ ublížení na zdraví ve vídeňské čtvrti Favoriten.

Anketa

Souhlasíte s nařízením nosit roušky venku?

57%
43%
hlasovalo: 15305 lidí
„Křesťanskou komunitu budeme v Rakousku chránit ze všech sil. Okamžitě jsem pověřil policejního ředitele, aby zvýšil povědomí o skupině mezi policejními stanicemi i veřejností, a to především v okolí oblasti pátečního incidentu,“ uvedl rakouský ministr vnitra Karl Nehammer.

„Musíme bojovat proti všem formám extremismu a islamismu už v zárodku, abychom zabránili daleko horším činům,“ řekla ministryně pro integraci Susanne Raabová a reagoval také rakouský kancléř Sebastian Kurz. „Rakousko bude pokračovat v boji proti politickému islámu a nebude projevovat falešnou toleranci,“ napsal rozhodně na Twitteru Kurz.

V poslední době se v Evropě opět vzedmula vlna islamistického teroru, zejména ve Francii došlo k několika útokům, při kterých teroristé křičeli Alláhu Akbar. Při útoku v Nice byli zabiti tři lidé, přičemž jednomu z nich terorista uřízl hlavu. Stejně ohavný čin se stal před nedávnem v Paříži, kde pachatel uřízl hlavu učiteli dějepisu, který dětem ukazoval karikatury proroka Mohameda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…