„Až se začnou zabíjet děti bělochů.“ Televizní moderátor otřásl USA

20.04.2021 10:14

Ani po zvolení Joe Bidena 45. americkým prezidentem v USA neustává debata o možné přísnější kontrole zbraní. Nejde už jen o George Floyda, policisté v USA koncem března zastřelili 13letého chlapce hispánského původu. Bratr guvernéra New Yorku při pohledu na stav současné Ameriky ztratil nervy a udeřil na ty, kteří nechtějí reformu policejních sborů, a to pomocí slov, ze kterých mrazí. Došlo k tomu v prime-timu velké zpravodajské stanice CNN.

„Až se začnou zabíjet děti bělochů.“ Televizní moderátor otřásl USA
Foto: Repro YouTube
Popisek: Chris Cuomo, moderátor CNN

Anketa

Rusko vyhostilo 20 lidí z naší ambasády v Moskvě. Má ČR vyhostit další ruské diplomaty?

12%
88%
hlasovalo: 17624 lidí
Bratr guvernéra amerického státu New York Andrewa Cuoma šokoval svět svým prohlášením o tom, co by bylo potřeba, aby mohlo dojít k úspěšné policejní reformě. Došlo k němu v segmentu jeho vlastní show na americké televizní stanici CNN. Chris Cuomo v úvodním prohlášení reagoval na neochotu zejména bělošských Američanů pohnat policii k odpovědnosti za některé zásahy, označované částí americké veřejnosti za příliš brutální.

„Kolik jich ještě musí zemřít,“ ptá se Cuomo. Naráží tím na případy policejních zásahů, které skončily smrtí zadržovaných. Kromě i v ČR mediálně známého případu Afroameričana George Floyda se jedná zejména o nedávné zastřelení třináctiletého chlapce Adama Toleda, ke kterému došlo v Chicagu. „Slyšeli jste o nich,“ ptá se Cuomo ironicky, zatímco zesměšňuje reakce těch, kteří se spíše než na skutek zabití podezřelého zaměřují na jeho pozadí a na spekulace o důvodech, proč se jej policie snažila zadržet.

„Proč to děláte? Protože chcete, aby tím problémem byli oni,“ říká Cuomo skrze obrazovku těm, kteří takto uvažují. „Zbavuje vás to břemene myšlenky, že se mýlíte v otázce toho, zda policie potřebuje změnu. Zapomeňte, že je policie trénovaná poradit si s neposlušností za použití život neohrožující síly. Hej, poslechni, nebo umři,“ pokračuje moderátor posměšně.

„A vy víte, jaká je odpověď. Víte to. Nelíbí se vám to. Mně se to také nelíbí, děsí mě to. Střelby, zbraňové zákony, přístup ke střelným zbraním. Já vím, kdy se to všechno změní. Až začnou být zabíjeny vaše děti, až se začnou zabíjet děti bělochů,“ zmrazil publikum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…