„Bez svobodné Ukrajiny nebude svobodná Evropa“. Zelenskyj v Bruselu žádal o další zbraně

09.02.2023 17:07 | Ze sítí

Svobodná Evropa je nepředstavitelná bez svobodné Ukrajiny, řekl dnes na mimořádném summitu Evropské unie v Bruselu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Pro bezpečnost regionu je významná hlavně jednota, upozornil prezident země, která se s podporou západních spojenců už téměř rok brání ozbrojené agresi sousedního Ruska. Své unijní kolegy požádal o co nejrychlejší dodávky zbraní a munice. Před zahájením summitu Zelenskyj promluvil v Evropském parlamentu. Na jeho vystoupení reagoval europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

„Bez svobodné Ukrajiny nebude svobodná Evropa“. Zelenskyj v Bruselu žádal o další zbraně
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil k lidem z Katedrály svaté Sofie v Kyjevě.

„Velkým aplausem přivítal EP prezidenta Zelenského. Podle Roberty Metsolaové se stal inspirující osobností pro celou Evropu. Stojí neochvějně v těžkých časech za svými lidmi,“ píše Tomáš Zdechovský.

„Byli jsme s vámi, jsme s vámi a budeme s vámi. Sláva Ukrajině. EU nikdy neopustí Ukrajinu a bude ji podporovat až do jejího vítězství,“ cituje Metsolaovou Zdechovský.

„Díky za váš osobní a pozorný postoj k Ukrajině. Ukrajinský způsob života má být zničen, po něm má být zničen smysl života 27 států EU. V této totální válce, kterou vede Rusko, nejde jen o území,“ konstatoval Zelenskyj. „Největší hrozbou této války je diktát s masivními rezervami sovětských zbraní a zbraní diktátorských režimů, zejména Íránu. Kreml se snaží zničit to, co my vnímáme jako hodnotu – život. Tato hodnota už v Rusku neexistuje: na zasedání Evropské rady poděkuji lídrům států. Evropa se očišťuje od korupčního vlivu ruských oligarchů a jejich byznysu. Evropa se brání před infiltrací ruských tajných služeb. Poprvé v historii poskytuje EU vojenskou pomoc v takovém rozsahu,“ pokračoval ve své citaci Zelenského Zdechovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co zjistil na Ukrajině MOSAD., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseProstěj , 09.02.2023 18:40:48
Ukrajina nasadila celkem do války dvojnásobný počet vojáků než Rusko. Ztráty letadel, vrtulníků a těžké vojenské techniky má Ukrajina devětkrát větší než Rusko. Počet zabitých a zraněných má Ukrajina plus její pomahači taky devětkrát větší než Rusko. A teď pozor ! Do ruského zajetí padl padesátkrát větší počet ukrajinských vojáků, než ruských vojáků do ukrajinského zajetí. Že to musí být přehnané ? Ale vůbec ne ! Ruskojazyční Ukrajinci nechtějí bojovat a umírat za odpornou kyjevskou nacistickou a zlodějskou bandu a za jejich americké loutkovodiče !!!!!

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…