„Buranokracie!“ Ivan Pilip soudí Mynářovu zabíjačku. Ozval se i Jan Hrušínský

19.04.2020 11:46

Na zabijačku u hradního kancléře Vratislava Mynáře padají další reakce. Principál Divadla na Jezerce Jan Hrušínský ve své glose o nemocném praseti neopomněl zmínit Čínu. „Období vlády buranokracie,“ přidává se i bývalý ministr školství a financí ve vládách Václava Klause a Josefa Tošovského Ivan Pilip.

„Buranokracie!“ Ivan Pilip soudí Mynářovu zabíjačku. Ozval se i Jan Hrušínský
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

Anketa

Měla by vláda v létě otevřít hranice alespoň do některých zemí, pokud to půjde?

17%
83%
hlasovalo: 33990 lidí
„V budoucích učebnicích historie České republiky se kapitola o těchto letech bude nazývat ‚Období vlády buranokracie‘,“ okomentoval zabijačku u Mynáře Ivan Pilip na svém twitteru. Ekonom působil ve funkci mistra školství za premiérského mandátu Václava Klause a následně i jako ministr financí, a to i ve vládě Josefa Tošovského. Největší pozornost se mu dostala roku 2001, kdy byl počátkem roku zadržen na Kubě společně s bývalým poslancem Federálního shromáždění Janem Bubeníkem, jelikož se setkali s odpůrci tamního režimu. Propuštěn byl o necelý měsíc později po mezinárodním nátlaku.

Zabijačka se i přes celoplošná omezení uskutečnila v pátek v hospodě Na Srubu hradního kancléře Vratislava Mynáře v Osvětimanech na Zlínsku. „To byla normálně zabijačka nutná, nedělalo se žádný hogo fogo,“ tvrdil posléze kancléř.

Prase dle něho bylo nutné urychleně zabít, jelikož onemocnělo. „My jsme si tady pěstovali soukromě prase tak jako mnoho let,“ popisoval pro server Blesk Zprávy Mynář a své jednání obhajoval s tím, že kvůli uzavřeným obchodům nebylo prase čím krmit a po otevření hobbymarketů přestalo úplně žrát.

„Já mám informaci ze čtvrtečního rána, že to prase zřejmě pojde nebo zdechne, jak se u nás říká, a najednou musím narychlo udělat zabijačku,“ vyjevil.

Všichni zúčastnění si za pomoci místní lékařky podle Mynáře nechali udělat i rychlotesty, aby zjistili, zdali se nemohou nakazit koronavirem.

Právě slova o „nemocném praseti“ glosoval i principál Divadla na Jezerce Jan Hrušínský. „Prase mělo zabíjačku! Na dotaz, zda nemocné prase snědli, odpověděl kancléř: ‚V Číně jíme horší věci.‘,“ bavil se herec.


V Číně byl Mynář naposledy na konci února, aby v zastoupení prezidenta Miloše Zemana předal čínskému vicepremiérovi Chu Čchun-chuovi darovací listinu k humanitární pomoci z České republiky. Doprovázeli ho i Jaroslav Tvrdík a Zemanův poradce Martin Nejedlý. Právě ten zase vyvolal rozruch, když neuposlechl nařízenou karanténu a vydal se pro jídlo do asijské restaurace na pražské Letné.

Na porušování současných opatření hradními činiteli upozornili v souvislosti s uskutečněnou zabíječkou i jiní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…