„Deukrajinizace a denacifikace ČR!“ FOTO Zelenského. „Zrůda!“ Česká policie v akci

13.06.2023 16:59 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ Policie ČR na svém twitteru informovala, že zahájila trestní řízení ve věci podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod kvůli příspěvku, který vyzývá k deukrajinizaci České republiky. Podle květnové zprávy Ministerstva vnitra o extremismu v ČR nahradila právě témata související s Ukrajinou dřívější protiislámské nebo anticovidové postoje.

„Deukrajinizace a denacifikace ČR!“ FOTO Zelenského. „Zrůda!“ Česká policie v akci
Foto: Jan Rychetský
Popisek: U Pražského hradu

Policie na Twitteru oznámila, že pražští kriminalisté z odboru extremismu a terorismu zahájili trestní řízení kvůli protiukrajinskému příspěvku. „Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro TČ podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod,“ informuje veřejnost policie.

V samotném příspěvku, kvůli kterému bylo zahájeno trestní řízení, pisatel vyzývá k deukrajinizaci a denacifikaci ČR. „Doufám, že každý, kdo podporuje tuto nacistickou zrůdu a jeho stoupence, ponese plnou zodpovědnost. Deukrajinizace a denacifikace ČR, to bude náš úkol!“ hlásá příspěvek.

 

 

Ministerstvo vnitra ve své květnové zprávě o extremismu a předsudečné nenávisti na území České republiky za rok 2022 upozorňuje, že právě protiukrajinská témata z velké části nahradila postoje protiislámské, protiimigrační nebo anticovidové. Témata války na Ukrajině podle zprávy převzala celá dezinformační extremistická scéna včetně médií.

Válka na Ukrajině podle zprávy ovlivnila i oblast tzv. hate crime. Krátce po zahájení ruského útoku upozornil nejvyšší státní zástupce veřejnost, že schvalování této agrese může být za určitých okolností trestné a může být kvalifikováno zejména jako trestný čin popírání, schvalování a ospravedlňování genocidia. Schvalování ruské agrese bylo podle zprávy v roce 2022 trestně postiženo v několika málo případech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

a co kyby se policie začala zaobírat kriminální činností , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJan Čert , 13.06.2023 18:19:49
Ukrajinců u nás? Začínají se objevovat malé gangy terorizující naši školní populaci a další. A co tak stíhat protiruskou nenávist? Té jsou Novinky plné. Ale to je o Rusku, tam se to může. A Zelenský? Toho jednou roztrhají jeho vlastní lidi, pokud se nezasebevraždí sám. Taková zrůda jinak skončit nemůže.

|  18 |  0

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…