„Divoký Západ“ ve Zbraslavi. Muž v klobouku vytáhl na policistu pepřák, pak revolver. Tím to neskončilo

20.08.2021 16:38

Muž v kovbojském klobouku ve Zbraslavi močil na zastávce hromadné autobusové dopravy, načež pepřovým sprejem zaútočil na městského policistu. Po krátké šarvátce dokonce vytáhl malý revolver, ale po příchodu další policejní hlídky byl zpacifikován. Nalezly se u něj další zbraně, jako nože nebo paralyzér.

„Divoký Západ“ ve Zbraslavi. Muž v klobouku vytáhl na policistu pepřák, pak revolver. Tím to neskončilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Dramatická situace se odehrála v ulici Elišky Přemyslovny ve Zbraslavi, kde muž v klobouku močil na veřejnosti a nereagoval na výzvy hlídkujícího strážníka městské policie. Toho pak počastoval několika nadávkami a situace se dále vyostřovala.

„Na opakovanou výzvu hlídky, aby se zastavil, vytáhl z pouzdra připevněného na pásku slzotvorný prostředek a vůči strážníkovi ho použil. Naštěstí zasáhl jen část hrudníku a skla brýlí. Vzápětí byl stejný prostředek použit strážníkem proti pachateli,“ popsala mluvčí městské policie Irena Seifertová podle informací serveru Lidovky.cz.

Ani s pepřovým sprejem v očích se ale muž v klobouku nechtěl vzdát a na strážníka dokonce vytáhl malý revolver. To už ale přispěchala na pomoc další hlídka a společně muže zpacifikovali.

„Na další opakovanou výzvu pak muž zbraň odložil a na kapotu auta položil ruce. Vzápětí byl spoután pouty. Při bezpečnostní prohlídce u něj strážníci nalezli další zbraně,“ uvedla Seifertová, že padesátiletý „kovboj“ měl ještě čtyři nože a elektrický paralyzér. Muže si proto převzala státní policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…