Dojemné, Hutka zpívá o migrantech. Jenže pak zaznělo, jak se tam mají

23.04.2021 9:00

„Bože, ať milost brzy zahřeje pláč dětí z řecké Morie,“ zpívá ve své nové písni Pláč dětí zpěvák Jaroslav Hutka. Věnuje se tak nechvalně známému uprchlickému táboru na ostrově Lesbos, který loni v září zdevastoval požár. Ale podle těch, kdo dětem pomáhají, už se mají mnohem lépe.

 Dojemné, Hutka zpívá o migrantech. Jenže pak zaznělo, jak se tam mají
Foto: repro foto youtube.com
Popisek: Jaroslav Hutka

„Když člověk je, nemůže nebýt. Zmizet jak pára v ovzduší. Slíbili jsme si života vážit a bezbrannosti především. Bože, ať milost brzy zahřeje pláč dětí z řecké Morie. Bože, ať milost brzy zahřeje pláč dětí z řecké Morie,“ zpívá Hutka ve své nové písni Pláč dětí. Ta byla dokonce přeložena i do arabštiny.

„Osud je mocnější než bozi. Rozhodne, kam se narodíš. Zda tam, kde válka život kosí, tam, kde své dítě neochráníš. Bože, ať milost brzy zahřeje pláč dětí z řecké Morie,“ pokračuje opakováním refrénu Hutka.

„Moře je život, útěk spásou. Nebo samotou před smrtí. Zoufalství plavbou za svobodou do evropského prokletí,“ opakuje znovu Hutka prosbu k Bohu. „Ztracené dětství, domov v blátě. Chycené v pasti, neštěstí. Kde svědci v lágru fotí dítě oloupené o radosti. Bože, ať milost brzy zahřeje pláč dětí z řecké Morie,“ zpívá tklivě Hutka. Klip, který jeho hudbu doprovází, je vytvořen z fotografií z daného místa.

Záběry z Hutkova klipu:

Písničku pak sdílel například facebookový profil „Pomoc dětem na útěku“. „Milé spřízněné duše, přeji všem klidný víkend a přidávám písničku od Jaroslava Hutky. Těch ‚našich‘ 144 dětí z Morie bez doprovodu je na tom naštěstí díky téměř 200 dárců mnohem lépe. Mají střechu nad hlavou, co jíst, není jim zima, dokonce se vzdělávají, aby měly, až jim bude 18, před sebou nějakou hezkou budoucnost. A za to všem nikdy nepřestaneme děkovat. Krásný víkend!“ píše se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…